El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les obres per a la construcció del nou circuit de BMX d'Alcoi es podrien iniciar a principis de 2021

Futura pista de BMX / Facilitat per l'Ajuntament d'Alcoi

El circuit serà en Santa Rosa, concretament en el camí de Trencacaps. Aquestes obres permetran la creació d'un circuit homologat de BMX i Alcoi espera convertir-se en lloc de referència per a diferents proves, al mateix temps que atén el nombrós col·lectiu d'esportistes que practiquen aquesta modalitat.

Les obres del nou circuit de BMX s'iniciaran i finalitzaran durant el primer trimestre de 2021. I ja són 4 les empreses que col·laboren per tal de fer aquesta obra possible.

La licitació de les obres per a la construcció d'un circuit BMX amb un pressupost base de licitació de 262.501,72 euros, ha rebut les ofertes d'un total de 4 empreses i s'espera que l'adjudicació definitiva del contracte es produïsca en les pròximes setmanes. El termini d'execució de les obres és de 3 mesos pel que, des de la regidoria, consideren que, al llarg del primer trimestre del 2021, si tot es desenvolupa amb normalitat, les obres d'aquesta infraestructura esportiva podrien estar finalitzades.

Pel que fa a la ubicació del circuit, aquest serà en Santa Rosa, concretament en el camí de Trencacaps. Aquestes obres permetran la creació d'un circuit homologat de BMX i Alcoi espera convertir-se en lloc de referència per a diferents proves, al mateix temps que atén el nombrós col·lectiu d'esportistes que practiquen aquesta modalitat.

En aquests moments, els esportistes que practiquen BMX a la ciutat ho fan al circuit del Viaducte, un lloc molt limitat d'espai que s'ha quedat xicotet per a una disciplina que compta cada vegada amb més adeptes i que no pot albergar ni grades ni serveis.

El regidor d'esports, Miguel Juan Reig, posa l'accent en la importància de la infraestructura: "El nou circuit BMX d'Alcoi permetrà la continuïtat d'aquest esport a la ciutat, situant a Alcoi com un referent per a aquest esport olímpic, ja que podrà acollir proves autonòmiques, estatals i internacionals. El nou traç que estarà situat al barri de Santa Rosa també permetrà a tots els esportistes locals, que cada vegada són més i que estan aconseguint molt bons resultats en diferents proves, preparar-se amb seguretat en un circuit que compleix els mateixos requisits dels traçats on després realitzaran les seues competicions. Una nova infraestructura que amplia els espais esportius de qualitat a la ciutat i que demostra el compromís d'aquest govern amb l'esport".