El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Les Pastoretes', protagonistes d'una nova publicació del Nadal alcoià

Les il·lustracions han estat dissenyades i maquetades per Rosana Crespo i Quique Soler.

L'àrea de Política Lingüística d'Alcoi dedica la seua publicació anual sobre el Nadal alcoià a un dels actes més importants de la trilogia nadalenca: 'Les Pastoretes'. S'han editat 10.000 exemplars que es repartiran en els centres educatius de la ciutat, així com en el Casal de Nadal i en l'oficina de turisme d'Alcoi.

La publicació comença amb una introducció que explica l’origen i evolució d’aquesta festa que enceta la trilogia d’actes dedicats als Reis d’Orient, Les Pastoretes, El Ban Reial i la Cavalcada. Les pàgines restants tenen una il·lustració a doble de cada un dels grups, apartats o moments de la Festa nadalenca: l’esmorzar, la banda de música que interpreta l’Entrà dels Reis; pastorets i pastoretes; danses de xiquet; danses del Grup De Danses Carrascal; carros enramats; un retallable; danses del Grup de Danses Sant Jordi; dolçaina i tabal; amb una colla de dolçainers; les nadaletes; el ramat; l’Adoració i el pessebre.

Les il·lustracions han estat dissenyades i maquetades per Rosana Crespo i Quique Soler, i contenen vocabulari bàsic tant de coses, objectes com els animals que apareixen als diferents dibuixos de la publicació.

Raül Llopis, regidor de Política Lingüística, espera que "amb aquesta publicació, feta amb molta estima, les alcoianes i alcoians, i també els visitants, coneguen millor la llengua valenciana i amb ell, el nostre Nadal".