El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les Paules d'Alcoi, de camí a ser Ecoescola


Dani Musitu, responsable de Medi Ambient al col·legi Sant Vicent de Paül, ens conta en el vídeo els diferents projectes del centre.

Visitem el col·legi Sant Vicent de Paul per a conéixer el seu projecte mediambiental, amb Aula Natura, hort escolar, projectes de reciclatge i residus zero, i una impactant aula plena del plàstic, exemple clar de com ens trobem alguns dels nostres espais naturals. Tot en un reportatge en vídeo.

El col·legi les Paules d'Alcoi treballa des de fa uns anys en un projecte integral de Medi Ambient. Han recuperat la gran pinada a la zona alta del col·legi, on han creat l'Aula Natura. Allí hi ha taules, un galliner, un hort escolar, i caixes-niu per als pardals, i permet al centre fer diverses activitats mediambientals.

També tenen un projecte de residus zero, i així reciclen paper i plàstic, o tot el sobrant de l'aliment del menjador que va per a les gallines. I ara, tenen el primer punt a Alcoi de reciclatge de material escolar, una bona via per a reciclar correctament bolígrafs i retoladors.

Però una de les activitats que més impacta és la visita a l'aula del plàstic.

Un grup de professors ha reunit el plàstic que s'utilitza habitualment i l'han deixat al terra d'una de les classes, omplint-la com si fora un abocador. Als alumnes els expliquen que visitaran una exposició sobre el medi marí, i quan arriben es troben una situació que els provoca reaccions i els fa pensar en com tractem els nostres espais. Com diu Dani Musitu, responsable de Medi Ambient del col·legi, "el Mediterrani, tristament, és també açò. Tenim a prop llocs com aquest, en el Serpis o en les platges. És un poc d'impacte perquè s'adonen que quan anem als llocs, s'ha de mirar enrere per vore què ens deixem, perquè podem trobar-se amb aquests panorames tan tristos i desoladors".

A les Paules treballen en més idees per a potenciar l'estima pel Medi Ambient, i l'any que ve volen aconseguir la certificació com Ecoescola, un reconeixement europeu que certifica el treball mediambiental del col·legi amb una bandera verda.