El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les persones sordes ara ho tenen més fàcil per fer tràmits a l'Ajuntament d'Alcoi

Formació als funcionaris del nou sistema S-visual

El sistema S-visual és el primer servei de vídeo-interpretació en llengua de signes espanyola que existeix a Espanya.

L'Ajuntament d'Alcoi ha anunciat que ara tots els seus departaments ja són accessibles per a persones sordes gràcies al sistema S-Visual. Aquest és el primer servei de vídeo-interpretació en llengua de signes espanyola que existeix a Espanya. Per implantar aquest sistema, l’administració local ha fet una inversió de prop de 10.000 euros.

Des de l'estiu de 2017, l’Ajuntament disposa d’aquest servei en quatre punts, en la Policia Local, els Serveis Socials d'El Camí, en l’Oficina de Turisme i en el Registre i ara, després de realitzar la formació corresponent al funcionariat, s’ha ampliat a tots els departaments. Els tècnics dels diferents departaments han realitzat la formació necessària, a càrrec de FESORD, per a poder treballar amb el sistema S-Visual.

S-Visual és un servei de vídeo- interpretació a l'abast de tots, que dóna resposta a les necessitats de comunicació que sorgeixen entre persones sordes i la ciutadania en el dia a dia.

Pla d'Accessibilitat
El consistori recorda tots els avanços que s'han fet al Pla d'Accessibilitat. Cal recordar que en la legislatura passada es van destinar més de dos milions d'euros a actuacions dins del Pla d'Accessibilitat aprovat l’any 2017, eliminant barreres arquitectòniques de carrers, parcs i edificis públics, facilitant a més que les persones sordes puguen tindre accés a la senyalització turística mitjançant la introducció de codi QR amb la informació necessària, i habilitant la pàgina web municipal fent-la accessible a persones amb diversitat funcional. Per al pròxim any està previst dedicar un milió d’euros més de manera específica, a banda d’altres actuacions que també milloraran l’accessibilitat d’Alcoi.

"Treballem per fer més accessible la nostra ciutat, i anem a continuar treballant amb l'objectiu de donar solució a diferents carències i poder eliminar les barreres d'accessibilitat de l'administració", explica la regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, qui ha agraït la col·laboració de l’Associació de Persones Sordes d’Alcoi i Comarca.