El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les previsions meteorològiques auguren unes glòries passades per aigua

Malgrat que la pluja puga ser la gran protagonista de les jornades de les glòries, tan la infantil, com la major, des de l’Associació de Sant Jordi no tenen previst prendre una decisió fins l’arrancà de les glòries.

Pocs dies abans de les Glories, actes que donen el tret d’eixida a les festes de Moros i Cristians d’Alcoi, els alcoians i alcoianes, sobretot els més festers i festeres, estan molt pendents de les previsions meteorològiques. Segurament qualsevol que està llegint aquesta notícia, ja ha revisat vàries vegades les pàgines de l’oratge i s’ha adonat que a partir del dijous 18 d’abril, fins al dilluns 22, les previsions ens diuen que hi ha un 100% de probabilitats de pluja.

Jordi Payá, meteoròleg, ens ha confirmat que aquestes pàgines d’Internet estan en el cert, i que és quasi segur que aquests dies de Setmana Santa, i de Glòries, estiguen passats per aigua. Però diem quasi segur, perquè a voltes el temps és imprevisible i sense esperar-ho podria canviar. Però no volem fer il·lusions, ja que seria quasi un miracle.

També hem parlat amb el president de l’Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina, i ens ha dit que encara sabent que les previsions no són favorables per tal de celebrar les Glories, fins a l’últim moment, abans de començar l’arrancà de la Gloria davant l’Ajuntament, no es podrà decidir res. Les Glories del Preventori i l’Infantil de l'endemà es podran celebrar quasi amb normalitat, ja que la primera es podrà fer als interiors dels centres que es visiten, i en la dels xiquets i xiquetes, molts d’ells hauran de prendre la primera comunió igualment. Com que no queden dies disponibles per tal de celebrar un acte com la Gloria abans de les festes, des de l’Associació no volen avançar-se a tot el que puga passar, ja que com el mateix President ha explicat, per al passat Mig Any, també hi havia previsions de pluges, però finalment, el temps va canviar, deixant que se celebrara aquest acte sense cap problema.

Altres municipis, com Benilloba, ja han suspés les activitats programades per a aquesta Setmana Santa.