El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les primeres expressions artístiques prehistòriques es podran vore en la mostra Ídols

Presentació a FITUR

Més de 200 peces de 20 museus d'Espanya i Portugal s'exposaran al MARQ d'Alacant a partir del 29 de gener.

La Fira de Turisme, FITUR, ha sigut l'escenari per a presentar la pròxima gran exposició del Museu Arqueològic d'Alacant, el MARQ. Una "pàgina única" de la història: les primeres expressions artístiques de figures i rostres humans, en materials com pedra, ceràmica, os, marfil i or. Són els Ídols, figures que arreplegaven tot un sentir, testimoni de les creences de fa milers d'anys.

La mostra és el resultat d'una estreta col·laboració entre el MARQ, l'arqueològic d'Alacant, i el MAR, l'arqueològic Regional de Madrid. Però a més, compten amb la participació d'una vintena de museus de tota la península.

FITUR ha servit d'avantsala, però la mostra es podrà visitar a partir del 29 de gener i fins al mes d'abril. Dos sales i el corredor central del museu amb més de 226 peces, figure antropomorfes, datades entre el 3.300 i el 2.500 aC.

El MARQ és un gran pol d'atracció de turisme. En aquest 2019 que s'ha tancat fa poc, el museu va rebre vora 200.000 visitants, xifra que preveuen superar en 2020.