El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les primeres obres a l'Illa de Rodes d'Alcoi començaran aquest estiu i costaran 213.000 euros

Maqueta del projecte a l'Illa de Rodes, per part del govern municipal
Les finança completament la Diputació d'Alacant i suposarà consolidar l'edifici

És el primer pas per a convertir l'actual Illa de Rodes en el futur Parc Tecnològic Urbà que proposa l'Ajuntament d'Alcoi. Les obres que s'adjudiquen ara suposen la consolidació de l'edifici, tant de la façana com de l'interior; i la recuperació del refugi antiaeri.

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alcoi ha triat l'empresa amb "l'oferta més avantatjosa" d'entre les cinc que s'han presentat, i així serà la constructora Víctor Tormo S.L. la que s'encarregarà de les obres de consolidació de tota l'illa on es vol ubicar un futur Parc Tecnològic Urbà a Alcoi. Les obres s'adjudicaran per 213.177 euros que finançarà completament la Diputació d'Alacant.

Segons expliquen des del consistori alcoià en un comunicat, les obres permetran "frenar el deteriorament que pateix l'Illa de Rodes". Manolo Gomicia, regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, detalla que les obres inclouen "la consolidació de les façanes, la recuperació del refugi antiaeri, així com la consolidació de l'interior de l'immoble i la catalogació de tots els elements". Ara s'ultimen els tràmits burocràtics i quan l'empresa aporte tota la documentació es podrà formalitzar el contracte. També cal adjudicar la direcció d'obra, de la qual s'encarregarà l'estudi d'arquitectura i disseny Efealcubo. L'Ajuntament estima que l'inici dels treballs serà abans que acabe juny, i el calendari previst és de 4 mesos.

És l'inici d'un dels grans projectes del govern municipal, dins l'estratègia EDUSI, i que vol convertir l'Illa de Rodes en un Parc Tecnològic Urbà que aculla "l'Institut Tecnològic de la Cosmètica, una llançadora d'empreses tecnològiques, espais per a emprenedors, entre altres, a més d'espais culturals com l'arxiu municipal, o una nova biblioteca per al barri".