El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les propostes viables per a la Colònia d'Aviació d'Alcoi es coneixeran a finals de 2018

Jornada sobre la Colònia / R. Lledó
A l'acte de l'Àgora hi han participat unes 40 persones

Segons dades del govern municipal, durant aquest període per decidir què fer en l'espai "han participat moltíssimes entitats, més de 80 persones en diferents tallers fent les seues propostes". Algunes d'aquestes propostes han estat relacionades en "equipament i dotació en aquest espai", segons ha contat l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, a ARAMULTIMÈDIA

Per a molts ciutadans és una part desconeguda d'Alcoi. Es tracta de la Colònia d'Aviació, un espai tancat que compta amb més de 15.000 metres quadrats. Pròximament, aquesta parcel·la serà oberta i passarà a mans de l'Ajuntament, ja que actualment és de titularitat del Ministeri. Ara és el moment de pensar que fer en eixe espai, i això és el que està fent la ciutadania interessada. Aquest divendres 4 de maig, l'Àgora ha acollit una jornada d'informació de les propostes rebudes per a la Colònia. Algunes d'aquestes han estat relacionades en "equipament i dotació en aquest espai", segons ha contat l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, a ARAMULTIMÈDIA.

Vora 40 persones hi han acudit a aquest acte obert. Segons les dades de l'alcalde, durant aquest període per decidir què fer en l'espai "han participat moltíssimes entitats, més de 80 persones en diferents tallers fent les seues propostes". El següent pas és que les propostes es traslladen a l'equip redactor que va fer eixa proposta de modificació del Pla General per "poder analitzar quines poden incorporar-se, quines poden assumir-se i quines poden ser una realitat dins d'eixe espai".

Segons la previsió del govern municipal és que "a finals d'any" es tinga el document amb totes les propostes viables. Aquest ha de ser aprovat pel plenari municipal i "a partir d'ahí executar eixe conveni amb el Ministeri, que passe a ser de l'Ajuntament eixa parcel·la de més de 15.000 metres quadrats i que puguem fer realitat eixes idees que hem arreplegat dels veïns", segons ha indicat Toni Francés.

És important tindre en compte que la zona entre Batoi i la mateixa Colònia d'Aviació és de les poques (sinó l'única) on Alcoi pot créixer com a ciutat. El mateix alcalde reconeix que la zona residencial situada en El Romeral és de "molt bona qualitat".