El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Avanzar,

Avanzar

Les regidories de Participació i Accessibilitat impedeixen la participació dels veïns i associacions

Avanzar afirma que les propostes de millora de l'Accessibilitat als barris,  aportades per les associacions veïnals i col·lectius socials han sigut i…

Avanzar afirma que les propostes de millora de l'Accessibilitat als barris,  aportades per les associacions veïnals i col·lectius socials han sigut ignorades sense cap explicació.

El col·lectiu, exigeix a la regidora de Participació Teresa Sanjuán i d’Accessibilitat Jordi Martínez, que deixen de fer política de partit i que com a servidors públics, treballen amb i per als ciutadans.

 

L'associació Avanzar (Persones amb Diversitat Funcional), denúncia que sense argumentar cap motiu, han sigut ignorades les propostes presentades per les associacions de veïns, per Avançar i altres col·lectius per al programa d'obres d'Accessibilitat a realizar en 2022.

El passat 11 de gener va ser convocada per les regidoríes de participació i accessibilitat, una reunió per a exposar les propostes dels col·lectius socials i seleccionar les obres a realitzar conjuntament amb les de l’Ajuntament.

Transcorregut un mes, i malgrat l'acord de que se'ns contestaria de manera argumentada sobre les propostes finalment seleccionades, no hem tingut cap resposta, i ni tan sols a l'escrit d'Avançar sol·licitant la resposta.

Lamentablement aquesta incidència no és un fet aïllat, és tracta d’un comportament habitual d’aquestes regidories amb les associacions, i especialment amb l'associació Avanzar a la que mai sens ha tingut en comte, tampoc en les obres del PIA realitzades des de 2019, mai ens han contestat a les propostes presentades en registre municipal, i continuen incomplint els acords adoptats en les diferents Mocions presentades al Plenari de l’Ajuntament que han estat aprovades per Acord Institucional.

Per tot això el col·lectiu continua reivindicant la creació de la Comissió Municipal d'Accessibilitat, com instrument de participació, i exigeix a la regidora de Participació Teresa Sanjuan i d'Accessibilitat Jordi Martinez, “que deixen de fer política partidista i que com a servidors públics, treballen amb i per als ciutadans”.