El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les restriccions en hostaleria, fumar a la via pública i el tancament de l'oci nocturn s'allargarà, com a mínim, fins al 8 de setembre

Ana Barceló / GVA

A més, els esdeveniments de més de 400 persones hauran de ser autoritzats per Salut Pública

Sanitat ha informat de les restriccions en hostaleria, la prohibició de fumar en la via pública i terrasses i el tancament d'oci nocturn s'allargarà, com a mínim, 21 dies naturals a partir d'aquest dimarts 18 d'agost, és a dir, fins al 8 de setembre. Així ho ha anunciat la consellera Ana Barceló.

En el DOGV d'aquest dimarts figurarà la prohibició de fumar en la via pública o a l'aire lliure si no es poden guardar dos metres de distància. També el tancament de discoteques, sales de ball i bars de copes o la limitació d'horari per a establiments d'hostaleria, restauració, terrasses, bars i restaurants amb el tancament, com a màxim, a la 1 de la matinada. A més, els esdeveniments de més de 400 persones hauran de ser autoritzats per Salut Pública. Tampoc es podrà fumar a les platges.


Les dades del Departament de Salut d'Alcoi es donaran a conèixer aquest dimarts 18. Serà l'actualització que correspon al cap de setmana.

Ana Barceló sí que ha oferit l'actualització de dades a nivell provincial i autonòmic. Amb dades actualitzades que recullen del divendres 14 al diumenge 16 d'agost, la província d'Alacant ha registrat 148 altes i 178 casos confirmats per PCR. Segons Barceló, "el nombre més gran des que finalitzara l'estat d'alarma".

Amb dades de tot el territori valencià, els joves de 15 a 34 anys acumulen ja el 46% dels nous casos. Sanitat ho atribueix a la mobilitat i el nombre major de contactes en aquestes edats. Ana Barceló afirma que "no han aconseguit conscienciar als joves perquè canvien els seus hàbits".