El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les retallades en l'escola concertada susciten diferències entre els grups municipals de l'Ajuntament d'Alcoi

Manifestació convocada a la plaça d'Espanya el passat 15 de novembre en contra de les retallades.

La moció presentada pel PP fou desestimada gràcies als vots en contra del PSOE i de Compromís Alcoi.

El Partit Popular critica "els partits d'esquerra" a l'Ajuntament d'Alcoi, que en el plenari del passat novembre no van donar suport a una moció presentada en defensa de l'educació concertada. La moció presentada pel PP demanava la creació d'una comissió amb què sol·licitar el retorn de les 61 hores retallades en Alcoi als Plans d'Atenció de Millora (PAM).

Aquestes retallades han afectat quatre centres concertats d'Alcoi: Carmelites, San Vicente de Paúl, José Arnauda i Santa Ana, suscitant l'acomiadament d'una professora en aquest últim centre, i la reducció de jornada laboral en diferents docents dels altres centres.

La moció presentada pel PP proposava la creació d'una comissió formada per tots els partits polítics i pel Consell Escolar Municipal, amb la qual concertar una reunió amb la Conselleria d'Educació i reclamar la recuperació de les hores retallades.

Per part del Partit Socialista, que juntament amb Compromís foren els dos únics grups municipals que votaren en contra de la moció, el regidor Alberto Belda va lamentar que en la moció no es fera menció als centres públics que també s'han vist afectat per les retallades -com per exemple el col·legi Sant Vicent-.

En última instància el grup socialista va desestimar la moció al·ludint a les mesures que ja estaven sent preses des del Consell Escolar Municipal, com la redacció d'una carta de reclamació i la possibilitat que tant el regidor com els representants dels centres es reunisquen amb la Conselleria per a restituir les hores perdudes.