El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les semifinals del Sona9 compten amb el grup alcoià Joe Pask

Joe Pask en meitat d'una actuació / AM

El grup alcoià Joe Pask es troba entre els 12 semifinalistes.

La semifinal es dividira en 4 concerts diferents en les que decidiran quins grups són els que passaran a la final.

Ja s'han fixat els concerts per a la semifinal dels premis Sona9, i com es habitual, per una part, 7 dels semifinalistes han sigut elegits per un jurat format per Enderrock, Catalunya Ràdio i TV3, i els altres 5 semifinalistes, per votació del públic.

Ara bé, els concerts que decidiran quins seran els grups que passaran a la fase final seran un total de 4. En el Festival Acústica (Figueres), assistiran Mabel Flores, Joina i Fok; en les Festes de Santa Tecla (Tarragona), Maria Jaume Martorell, Entelequia i Joe Pask; al Mercat de Música Viva (Vic), Keila Elm, Amulet i l'Últim Europeu, i al Bam - La Mercè (Barcelona), Grup de Reforç, Urpa i Relat.

Cal destacar la participació del grup Joe Pask, l'únic grup alcoià que participara en les semifinals del Sona9 2019.

Per a superar la semifinal hauran de presentar el seu repertori en directe i dues de les proves del Sona9: versionar o adaptar al català una cançó d’un altre artista i musicar un text d'un poeta proposat per l'organització.

Premis del Sona9

- Premi Sona9: S'atorga al guanyador del concurs i consta de la gravació i edició d’un disc amb un productor professional i una gira de concerts per Catalunya, entre d’altres.

- Premi Joventut: El segon premi consta de la gravació de quatre cançons en un estudi professional, distribució digital de l’EP i una gira de concerts per diferents festivals.

- Premi Èxit: El tercer premi obté la gravació de dues cançons en un estudi professional i la distribució digital del single.

- Premi de Votació Popular: El premi es decideix durant la final, hi opten els tres finalistes amb el vot del públic, i consta de 1.000 euros en material musical.

- Premi Cases de la Música: S’atorga a l'artista amb més projecció seleccionat entre els 18 grups de la fase preliminar, segons la tria dels professionals de les Cases de la Música de Catalunya i consisteix en un programa de serveis musicals, el seguiment de la carrera i un ajut a la creació.

Tot açò no seria possible sense l'organització de l'Enderrock, TV3, iCat - Catalunya Ràdio i la Generalitat de Catalunya, amb la participació de la Generalitat Valenciana i el Govern de les Illes Balears, el suport de la Fundació SGAE i les Cases de la Música, i el patrocini d’Estrella Damm.

Al calendari i la pàgina oficial tindreu tota la informació respecte als horaris i altres.