El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les sospites envolten la possible candidatura d'Alcoi com a 'Ciutat Europea del Nadal'

Després que el Partit Popular haja plantejat la possibilitat que Alcoi s'adherisca a un concurs per a escollir la ciutat europea del Nadal, Guanyar Alcoi alerta ara de la possibilitat que el certamen es trobe esquitxat per nombroses irregularitats. El cas arribarà a instàncies de la Comissió Europea gràcies a l'eurodiputada d'Esquerra Unida Marina Albiol, qui preguntarà sobre el patrocini de la Unió Europea en la matèria.

Recordem que el Partit Popular havia anunciat que portarà al Plenari Municipal de desembre l'adhesió d'Alcoi a la Xarxa de Ciutats Europees del Nadal, una iniciativa que segons avancen des de Guanyar ja comptaria amb el suport de la resta de grups municipals. La regidora de Guanyar Alcoi, Estefania Blanes, ha convidat als grups municipals a replantejar-se el seu suport, tot després de les indagacions elaborades des de la formació.

Pel que sembla, la Xarxa de Ciutats Europees del Nadal, a la que el PP planteja que Alcoi s'adherisca, compta amb una llarga llista d'irregularitats amb denúncies dels mateixos treballadors, que alertaven de manipulacions de factures per justificar despeses de subvencions en cooperació internacional. Si més no, això és el que asseguren des de Guanyar en un comunicat de premsa. Les proves aportades pel grup apunten a Pablo Izquierdo, director de la fundació durant molts anys, i que fou cap de premsa de Jose María Aznar i diputat popular.

Blanes ha acusat també al Partit Popular d'Alcoi "d'haver ocultat el cost de 3.000 euros per adherir-se a aquesta xarxa, i informant falsament en mitjans de comunicació que unir-se a aquesta xarxa dóna la possibilitat d'optar a subvencions europees". Aquest desemborsament de 3.000 € serà el que plantejarà Albiol en el Parlament Europeu, ja que segons les normes sobre patrocini de l'ens, únicament poden patrocinar-se iniciatives sense ànim de lucre.