El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les terrasses marquen l'inici de la desescalada a les comarques centrals

En aquest últim cap de setmana de tancament perimetral a Alcoi la policia Nacional ha interposat 155 sancions i ha denegat l'entrada o eixida a 52 vehicles.
 

Aquest 1 de març veiem de nou algunes terrasses obertes, tot i que amb aforaments limitats. A Alcoi s'ha suspés el decret municipal i gradualment es reobriran parcs i instal·lacions esportives.

 

Terrassa a la cafeteria El Lloc d'Ontinyent.

Les comarques centrals inicien la desescalada amb esperança. No deixa de ser una desescalada tímida i lenta, perquè tot i que les xifres d'incidència són bones a la nostra zona, encara planeja l'amenaça d'una nova onada de coronavirus per les variants més contagioses. Així que els canvis són pocs i lleugers, però alguns ens deixen per fi una imatge esperada: la reobertura de les terrasses.

No han obert tots, perquè alguns establiments no disposen de terrassa, i a altres no els ix rentable obrir amb les restriccions d'aforament marcades. Les terrasses poden omplir-se fins al 75 per cent de la seua capacitat, però amb taules de 4 persones, que és el nombre de persones permeses en reunions públiques ara mateix. Les terrasses podran obrir fins a les 18 hores, i els comerços amplien horari fins a les 20 hores.

Però la desescalada arriba igual de lenta que les ajudes per als sectors més afectats, i per això un grup d'empresaris d'hostaleria, comerç i sector servicis promouen una nova concentració per al pròxim 5 de març a la Rosaleda d'Alcoi per a reclamar ajudes urgents.

 

Més novetats amb la desescalada. A Alcoi i Ontinyent a partir d'aquest 1 de març es desinfectarà i reobrirà de manera gradual els parcs i jardins. També obriran les instal·lacions esportives a l'aire lliure perquè ja es permet l'exercici de modalitats individuals i sense contacte físic, en grups de 4 persones com a màxim més el monitor.

Alcoi també activa el servei de préstec a la biblioteca, tot i que les sales de lectura continuen tancades. I l'ajuntament reprén les activitats presencials, respectant les limitacions d'aforament i incorporant marcadors de CO2 en els espais tancats.

I conclou el tancament perimetral de les grans ciutats durant els caps de setmana, i que en les Comarques Centrals afectava només a Alcoi. Durant aquest últim cap de setmana de tancament perimetral, la Policia Nacional ha denegat l'accés o eixida a un total de 52 vehicles, i ha obert 155 actes de sanció.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés agraeix el comportament de la ciutadania però diu que "no ens hem de relaxar perquè la COVID continua present i hem de continuar respectant una normativa que ha relaxat algunes normes, cosa que sense dubte afavorirà a un dels sectors que pitjor ho està passant com és l'hostaleria".