El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les treballadores de la residència Mariola la Asunción porten les seues reivindicacions al plenari municipal

Les treballadores de la residència mostren una pancarta en meitat del plenari.

Els grups polítics municipals de l'Ajuntament d'Alcoi han pogut conèixer de primera mà la situació de les treballadores de la residència d'ancians del Preventori. Un grup de treballadores d'aquest centre ha llegit durant el plenari municipal d'aquest 26 de novembre una declaració institucional, en la qual han posat en evidència els problemes derivats per la falta de recursos humans.

Les treballadores han demanat de forma immediata la restitució dels 4 llocs de feina perduts el 2014, any des que s'han escenificat les reivindicacions. L'encarregada de llegir el manifest ha al·ludit a la promesa de la Directora General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercé Martínez i Llopis, qui durant una reunió que es va mantenir el passat mes de juny va prometre la contractació de 4 nous auxiliars per al centre de Mariola. Promesa, tal com ha recordat la portaveu, que encara no s'ha complit; un fet que les ha obligat ha mobilitzar-se periòdicament, des del 2017, amb el suport del sindicat Comissions Obreres.

Amb la lectura del manifest s'ha acordat també instar a la Conselleria de Justícia a què regule les borses de treball per a cobrir les demandes amb garanties; i sol·licitar a la Conselleria d'igualtat que mantinga actives regularment les borses, per tal d'accedir a elles en cas de necessitat.

Altres declaracions institucionals

Les altres dues declaracions institucionals que s'han llegit al plenari han sigut en suport de la fibromiàlgia, així com una altra en favor de l'erradicació de la violència contra les dones, aprofitant que aquest 25 de novembre s'ha commemorat el dia internacional contra la violència masclista.