El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Clariano s'ompli per acollir un concert històric per a la música festera d'Ontinyent

Els músics de les tres bandes ahir a l'assaig previ al concert. Foto: Ara Vall d'Albaida
  • Les tres bandes que participaran en el concert seran la Societat Unió Artística Musical, l'Agrupació Musical i la Banda Simfònica "Tot per la música"
  • Les peces que sonaran a El Clariano són majoritariament composicions de José María Ferrero i Saül Gómez

Les tres bandes de la ciutat que tenen conveni amb la Societat de Festers faran sonar 10 peces de música festera realitzades per mítics compositors com el "Mestre" Ferrero o Saül Gómez, entre altres.

Per segon any consecutiu les festes de Moros i Cristians d'Ontinyent, que cada any omplien la ciutat d'emoció i festa, no es celebraran. Així i tot, la música festera no faltarà a Ontinyent el dia que s'haguera celebrat l'entrada, el 20 d'agost. L'expectació per aquest concert, organitzat per la Societat de Festers amb col·laboració del consistori, ha sigut molta. El mateix dia que van eixir les entrades a la venda es van esgotar, pel qual l'estadi estarà ple de gom a gom. 

Les tres bandes d'Ontinyent que mantenen conveni amb la Societat de Festers, la Societat Unió Artística Musical, l'Agrupació Musical i la Banda Simfònica "Tot per la música", tocaran junts per primera vegada aquest divendres a les 20:00 hores a l'Estadi Municipal El Clariano a un concert molt especial presentat per Josep Ferrero Forcada, assessor musical de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia d'Ontinyent. 

Al concert hi participaran un total de 130 músics que estaran sota la batuta dels tres directors de les bandes implicades; Ramon Garcia i Soler (Societat Unió Artística Musical), Jordi Soler Carbó (Banda Simfònica "Tot per la música") i David Payá Gea (Agrupació Musical).

Els aproximadament mil espectadors que podran gaudir de l'esdeveniment escoltaran un total de 10 peces. Cada director tindrà l'oportunitat de dirigir-ne tres: un pasdoble, una marxa mora i una marxa cristiana. La peça inaugural anirà a càrrec de Ramon Garcia, el qual dirigirà "Recuerdo al pasado" (pasdoble de 1985), a més de "Bon Capità" (marxa mora de 1971) i "Ilicitana" (marxa cristiana de 1984). Totes elles són composicions de José María Ferrero Pastor, raó per la qual foren interpretades al II Memorial Mestre Ferrero, concert que interpretà la Societat Unió Artística Musical i que va ser emés anit pel Facebook d'Ara Vall d'Albaida. 

Per la seua part, Jordi Soler dirigirà tres composicions de Saül Gómez Soler: Veles e vents (marxa cristiana de 2011), La Tata (pasdoble de 2008) i Abenserraig (marxa mora de 2004). El director de l'Agrupació Musical, David Payá, serà l'únic que no dirigirà les tres peces del mateix director. Amb la seua batuta farà sonar "Moros i Cristians" de Camilo Pérez Monllor (marxa mora de 1935), "Gloria" de Pedro Joaquín Francés Sanjuán (marxa cristiana de 1993) i "Veintidós de abril" de Godofredo Garrigues Perucho (pasdoble de 1947).

Per concluir un concert únic a la història de la capital de La Vall d'Albaida, els músics faran sonar "Chimo", marxa mora que s'ha convertit en l'himne de les festes de Moros i Cristians d'Ontinyent, i que va ser composada per José María Ferrero Pastor al 1964.