El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les Trobades 2023 recuperen el verd amb Carme Miquel en Alcoi

Presentació de les Trobades 2023 amb representant dels tres centres educatius acollidors, de la Coordinadora pel valencià i l'Ajuntament.
  • De moment ja hi ha 17 centres educatius de les comarques que han confirmat la seua assistència a les Trobades 2023.
  • Alcoi no acollia unes Trobades d'Escoles Valencianes des del 2012. "Volem unes Trobades que passen a la història", diu el regidor d'educació Jordi Silvestre.

La festa de les escoles valencianes de les comarques tindrà lloc en el corredor educatiu que formen els tres centres alcoians Horta Major, Tomás Llácer i Andreu Sempere. Serà el pròxim 6 de maig però abans podrem gaudir de diferents activitats com un concert de Dani Miquel.

Les Trobades d'Escoles Valencianes, la festa itinerant de l'amor per la llengua, se celebra este 2023 en Alcoi, en concret en el barri de l'Eixample. El lema enguany és Recuperem el verd amb Carme Miquel, i ret homenatge a esta escriptora que fusiona "la faceta ecologista, d'activitats pel valencià, mare i feminista", diu Elionor Ortolà, presidenta de la Coordinadora pel Valencià, promotora de les Trobades.

Elionor explica que Carme Miquel va ser mestra en l'època de la transició quan no hi havia material educatiu en valencià, però això no va ser impediment perquè ella ensenyara el valencià en les aules. A més d'escriptora de novel·les juvenils, Carme Miquel també fa una aposta pel territori en la seua obra Mataren el verd sobre la desaparició de l'horta valenciana. Precisament d'esta obra naix el lema d'enguany de les trobades, com una reivindicació i crida a la cura pel nostre entorn. S'ha fet una auca de Carme Miquel per a donar a conéixer la seua figura en els centres, i una samarreta amb el lema i la seua figura.

I amb el verd i el respecte a la natura com a epicentre s'ha organitzat enguany un concurs entre els escolars, que han de presentar una obra d'arts plàstiques o fotografia inspirades en l'entorn de les nostres comarques. Les obres presentades s'exposaran el dia 6 de maig en les Trobades, que tindran lloc en els tres col·legis de l'Eixample i el carrer que els uneix. Hi haurà tallers de muixeranga, jocs de fusta, exposicions... a més de les activitats que porte cada centre, de moment ja hi ha inscrits 17.

Però abans del dia de la festa hi ha moltes més activitats, com una ruta guiada pel Barranc del Cint amb Jordi Raül Verdú; una trobada de gent de lletres per retre homenatge a Isabel Clara-Simó; el lliurament dels premis de contes Sambori; i just abans de les Trobades, es preveu un concert de Dani Miquel. Destacar el FestiTró, el festiva de la música en valencià que organitzen els professors de música dels tres centres de l'Eixample, i que tindrà lloc en l'Amfiteatre de la Zona Nord el 24 de maç.