El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les vaixelles de Piñero omplin de "Disseny a la taula" el CADA

En abril es podrà gaudir a l'IVAM CADA d'Alcoi una mostra del disseny industrial de José Piñero i els plats únics que ha dissenyat per a l'alta cuina.

No hi ha qui no conega el taller de Piñero, ja siga pels pubs que hem visitat, els caragols que hem vist, el cartell de festes amb el seu germà o altres accions. Però pot ser una de les facetes que encara no coneix tot el món és com a creador de vaixelles, plats únics per a reconeguts cuiners com Ferrán Adrià, David Muñoz o els germans Roca. Col·labora amb quasi tots els cuiners amb alguna estrella Michelín, "en qualsevol racó que hi haja un restaurant estrellat, hi ha vaixella del meu germà", diu Antonio Piñero, comissari de l'exposició.

Doncs bé, ara tindrem una oportunitat de gaudir d'una selecció d'aquests plats, mostra d'on pot arribar el disseny industrial de qualitat. Serà la primera exposició individual del Piñero dissenyador després de diverses col·lectives. I el Piñero comissari assegura que serà un exemple perquè "s'ha inventat una categoria de producte que no existia. I amb un camí no tant estratègic com professional, ha elevat el seu treball a la categoria d'art". En la mostra es farà un recull d'entre 15 i 20 peces de les més de 500 que té el seu germà a l'estudi, "hi ha un poc de Bigas Luna, un poc de Jamón Jamón, de la Guerra de los Mundos... Per què la seua ment està totalment oberta, i continua sent un xiquet responsable amb mentalitat surrealista".

El regidor de cultura Raül Llopis considera que la mostra de Piñero complementa perfectament la de disseny industrial que estarà a l'IVAM, en la primera planta de l'edifici, "teníem precisament a la persona idònia per fer una proposta expositiva a la nostra planta que anara lligada a l'art i al disseny". Està previst que la mostra s'inaugure el 3 d'abril, data que pot variar atenent a l'evolució de l'alerta pel coronavirus. La tercera planta del CADA es completarà amb altres dos col·laboracions, Toni Miranda en l'Ordit i Jovi a la Trama.

Des d'ARAMULTIMÈDIA hem parlat en els dos germans Piñero, i en el vídeo ens expliquen en què consistirà la mostra que es podrà visitar a l'abril. I si encara tens ganes de més, ací pots vore el documental El maker de los Chefs, on molts cuiners parlen de les vaixelles de Piñero.