El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de David Botí, Membre de l'executiva de Podem Alcoi

David Botí

Les vergonyes reials

Tard. 5 dies tard Don Felipe! El poble espanyol porta 5 dies en estat d’alarma, donant-ho tot perquè no ens falti de res. Han comparegut davant dels mitjans de comunicació el President del govern, la Vicepresidenta d’assumptes econòmics, els i les ministres d’educació, transport i fins i tot líders de l'oposició.

Però tiràvem en falta a una persona, algú que també ha sigut notícia aquesta setmana. Si, coincidència o no, però aquesta setmana en Felip de Borbó ha decidit renunciar a l'herència del seu pare, Juan Carlos de Borbó, després de conèixer que l'exmonarca té comptes opacs provinents de l'Aràbia Saudita. A més, "i digne d’una gran generositat i valentia", el nostre monarca li retira els 194.232 euros anuals que Juan Carlos rebia pel seu ben fer.

Bé! doncs, el 18 de març, en Felip VI pensa que és el moment de dir-nos que som un gran país i que junts vencerem al CORONAVIRUS. I tant que sí que guanyarem al virus. Moltes gràcies per "l'humil suport". Però no serà gràcies a això. Guanyarem al virus gràcies a la unitat com a poble, al sacrifici com a comunitat i a l'exemple dels nostres professionals de la sanitat i les treballadores de l'alimentació, el transport o la seguretat. El nostre escut contra el virus.

Aquesta societat, l'espanyola, no pot estar sotmesa a hores d’ara a una monarquia caduca, corrupta, i manipuladora. No ens mereixem aquesta «representació».

No serà aquest text el que diga quin tipus d’Estat és el més idoni (això ho decidirà el poble amb un referèndum), però si cal remarcar que es necessita un Estat on es protegisquen els drets dels treballadors i treballadores. On tota persona (tota) siga igual davant la llei. On el feminisme siga una realitat, els drets de les persones en risc d’exclusió social siga ferm i reial, l’educació i la sanitat siguen públiques i de qualitat i el planeta siga respectat i cuidat. Tot açò és el que necessita el nostre país i no un discurs buit cada nadal o amb prou feines en alguna crisi com l'actual.

És moment de deixar decidir al poble i que aquest coronavirus no siga un impediment per veure les vergonyes reials.