El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les versions del govern municipal i de l’empresa sobre les dades del ‘tòtem’ al carril bici d’Alcoi

Una de les imatges que apareixen a l'informe de Dinycon

El carril bici has estat reconegut pel Consell amb el premi al millor projecte en els VIII Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Ací es pot consultar l’informe facilitat a l’Ajuntament.

El govern municipal d’Alcoi ha contestat el comunicat del Partit Popular sobre el comptatge “irreal” al carril bici. L’empresa Dinycon ja treballa per calibrar millor el radar que està dins d’aquest comptador i proposa altres possibles solucions.

En el comunicat de premsa enviat per l’Ajuntament d’Alcoi, s’indica que el comptador instal·lat té la funció pedagògica i educativa de veure com s'incrementa dia a dia el seu ús entre la població i anima a altres ciutadans a deixar el seu cotxe i usar un altre mitjà de transport. El comptador serveix únicament per a tindre un comptatge diari dels usuaris d'aquest. Ni pretén establir una carrera ni justificar cap subvenció. És un element més educatiu.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez afirma que: “El Partit Popular no pot suportar que el carril bici tinga cada dia més usuaris i que tinga el reconeixement de la societat alcoiana i sobretot de les Institucions com ha sigut el premi atorgat pel Govern Valencià en mans del PP a la mobilitat sostenible per l'execució del carril bici finançat per fons europeus”.

Cal recordar que el carril bici has estat reconegut pel Consell amb el premi al millor projecte en els VIII Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Martínez continua dient que “el més greu d'aquest assumpte és que qüestionen el funcionament del comptador quan tenen a la seua disposició en el projecte d'execució de l'obra, tota la informació tècnica del mateix i els marges d'error que pot tindre i la forma de comptatge de vehicles que expliquen el perquè d'eixe retard en l'actualització de dades. No contents amb no fer -cap dels huit regidors que cobren un bon sou- el seu treball, qüestionen la professionalitat tant de tot el personal del Departament de Mobilitat (una vegada més) i d'empreses de reconegut prestigi en aquesta matèria que expliquen perfectament el que cap dels seus huit regidors han sabut consultar en el projecte d'execució del carril bici”.

Informe i explicació de l’empresa

Dinycon és l’empresa encarregada de la instal·lació d’aquest ‘tòtem’ que té incorporat el radar i comptador al carril bici, ubicat a la zona d’El Teix. Ací es pot consultar l’informe facilitat a l’Ajuntament.

Des de l’empresa indiquen a ARAMULTIMÈDIA que el radar és només una forma de comptar vehicles de mobilitat personal o bicicletes que passen per aquest carril, però la seua ubicació actual no és la més adient, segons Dinycon. La mateixa empresa sosté que en el moment de la col·locació “van estar supeditats” a fer-ho ahí, ja que és on volia l’Ajuntament i possiblement, per l’entorn on està situat, no és el lloc més adequat Si el radar no està ben calibrat, pot ser que aquest compte els vehicles o persones que circulen pel carril bici, però també per la carretera (cotxes, autobusos, motos…). En el seu informe tècnic també sostenen que pot passar el contrari, és a dir, que un grup de bicicletes siga comptabilitzat només com a una bicicleta. L'empresa també insisteix en que aquests aparells necessiten un manteniment.

Des de Dinycon sostenen que Alcoi és un referent a Espanya en mobilitat sostenible i Smart City, ja que l’Ajuntament està apostant de forma molt forta per digitalitzar la ciutat.