El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les Veus Blanques d'Alcoi compleixen 20 anys

'Coro Voces Blancas Alcoy'.

El Cor organitza un concert de Nadal el 21 de desembre a les 18.30 h en l'Esglèsia de Sant Jordi d'Alcoi.

L'estament musical alcoià transcendeix les sempiternes agrupacions que tots coneixem. El 'Coro Voces Blancas Alcoy' és una d'aquestes agrupacions que sense fer massa soroll està a punt de celebrar el seu 20 aniversari. La primera cita per a commemorar l'efemèride té lloc el 21 de desembre a l'Església de Sant Jordi d'Alcoi, amb un concert on la música nadalenca serà la protagonista.

26 jóvens conformen aquest Cor, majoritàriament femení, i és que els cors de veus blanques es caracteritzen precisament per això: veus femenines i ben jóvens, en les quals els efectes de l'edat encara no han afectat la seua agudesa. El dissabte 21 a les 18.30 h serà una bona oportunitat per a apreciar les aptituds vocals d'aquests joves, tot amb un repertori de nadaletes típiques de la nostra comarca i altres de caràcter anglosaxó, per això d'acontentar a tots els públics.

Els actes del 20 aniversari també contemplen la gravació d'un CD en companyia d'una altra agrupació musical de la ciutat, i un concert de solistes a càrrec de les veus del Cor que han cursat estudis de cant. Dos d'aquestes veus són la de Gemma Arroyo, qui va finalitzar els estudis superiors de cant i actualment es dedica professionalment; i la de Mar Fernández, que recentment ha finalitzat els estudis professionals de cant i dirigeix el Coro Voces Blancas des de 2016 conjuntament amb la fundadora Patricia Pérez.

La major part dels vora 30 integrants del cor aborden el cant com una afició, ja que no tenen formació musical. No saber interpretar llenguatge musical pot convertir en un repte el fet de dirigir-los, encara que segons les directores, aquesta carència se supleix amb l'oïda i amb la bona memòria que desenvolupen. Al llarg de l'any tenen algunes cites ineludibles, com ara la Missa Festera i la dels Glorierets, sumada a la participació en certàmens i intercanvis amb altres cors.

Respecte a la situació del cant al nostre àmbit territorial, des del Cor a faltar un poc més de difusió, i és que no cal recordar la gran influencia que al País Valencià tenen les bandes i les orquestres, on el cant a penes té presència. "A la gent li costa veure el paper important que juga el cant. És un poc desconegut. Si no t'animen o et diuen que el cant és un instrument més, no ho veus", explica Mar.