El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les vivendes Sant Jordi d'Alcoi es rehabilitaran definitivament en 2017

El grup de vivendes Sant Jordi vora finalitzada la rehabilitació l'any 2017/AM
La conselleria d'infraestructures es compromet amb una partida de 300.000 euros en els pressupostos de l'any pròxim

Quatre anys després que es paralitzaren les obres, els veïns del Grup Sant Jordi d'Alcoi per fi voran com acabades la rehabilitació de les seues vivendes. I serà la Generalitat qui finançarà al 100 per cent les obres que queden per fer amb 300.000 euros. Ho acaba d'anunciar l'alcalde d'Alcoi, qui s'ha reunit a València amb la consellera d'infraestructures María José Salvador.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés s'ha reunit amb la consellera d'infraestructures María José Salvador, qui l'ha confirmat que per al pressupost del 2017 de la Generalitat Valenciana hi haurà una partida de vora 300.000 euros per a finalitzar la rehabilitació del grup de vivendes Sant Jordi d'Alcoi, paralitzada des de l'any 2012.

Les obres en el grup de vivendes Sant Jordi, al carrer d'Entença, començaren l'any 2011. Un any després, l'empresa va paralitzar les obres perquè no havia cobrat cap factura en tot l'any. Des d'aleshores, un 25 per cent de les vivendes, vora 30 cases, s'han quedat paralitzades sense ser renovades. L'alcalde Toni Francés ha explicat que durant aquests anys han buscat solucions, però totes passaven perquè els propietaris pagaren part de la rehabilitació. Una situació que l'alcalde considera injusta, ja que en l'altre 75 per cent de vivendes que sí que han sigut rehabilitades els veïns no han hagut de posar cap duro. Finalment, l'alcalde ha anunciat que la conselleria d'infraestructures s'ha compromés a finalitzar les obres l'any que ve, i posa damunt la taula un compromís ferme amb una partida pressupostària. En el moment l'empresa tinga constància de què ja hi ha pressupost, continuarà amb les obres. Toni Francés assegura que aquest compromís "garanteix totalment la finalització de les obres en l'any 2017. Una gran notícia per als veïns de grup Sant Jordi, que han patit durant quatre anys la incertesa i la precarietat de vore que estaven a mitges eixes obres de rehabilitació. I una vegada més es demostra el compromís i sensibilitat del govern valencià d'ajudar a la rehabilitació de vivendes i també de resoldre les malifetes de la gestió del partit popular".