El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les XXV Jornades de Sociolingüística d'Alcoi se celebren el 27 i 28 de març

La inscripció s’ha de fer en línia fins al 23 de març de 2020 per mitjà de dues possibles vies,

  • La general a través de la UPV (www.sociolinguistica.eu), amb diversos preus segons el col·lectiu.
  • L’adreçada exclusivament als docents no universitaris a través del CEFIRE, que és gratuïta però no inclou ni el sopar ni el dinar (http://bit.ly/JOSOCIOL).

Consulta ací tot el programa.

El Campus d'Alcoi de la UPV acull els dies 27 i 28 de març la XXV Jornada de Sociolingüística d’Alcoi, enguany sota el títol “25 anys de debat sobre la nostra llengua i societat”. La Jornada anirà dedicada al sociòleg Rafael Lluís Ninyoles, l’escriptora Isabel-Clara Simó i la professora i sociolingüista Mavi Dolç.

En aquesta ocasió s'analitzarà la comunicació i la política lingüística, l’estat de la llengua entre els joves, l’estatus actual de les llengües a Europa, la discriminació i el nacionalisme lingüístic europeu i espanyol i el treball de les actituds lingüístiques a l’aula.

Investigadors, professors i altres experts dels mitjans de comunicació, la sociolingüística o l’educació reflexionaran sobre la política lingüística i l’ús del valencià, les actituds lingüístiques, la discriminació i el nacionalisme lingüístic. I ho faran en el món de l’educació, l’espai lúdic dels joves, la comunicació i el context d’Europa en general i l’Estat espanyol.

A més, es farà un repàs a una trajectòria de 25 edicions, en dues etapes, a càrrec de dues persones que han tingut un paper cabdal: Anna Serrano, tècnica de l’Ajuntament d’Alcoi, organitzador de les jornades fins al 2001, i Verònica Cantó, secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, en nom de totes les entitats que organitzen la jornada des del 2007 fins a l’actualitat. Entre els ponents hi ha Vicent Partal, periodista i creador del portal informatiu Vilaweb, un dels pioners d'Internet i el primer pensat per a tot el nostre àmbit lingüístic, que tractarà sobre política lingüística i comunicació (analògica i digital).

La inscripció s’ha de fer en línia fins al 23 de març de 2020 per mitjà de dues possibles vies: la general a través de la UPV (www.sociolinguistica.eu), amb diversos preus segons el col·lectiu. O l’adreçada exclusivament als docents no universitaris a través del CEFIRE, que és gratuïta però no inclou ni el sopar ni el dinar (http://bit.ly/JOSOCIOL).

Consulta ací tota la programació.