El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les escultures de Peresejo, en una exposició retrospectiva a Alcoi

S'exposaran peces propietat de l'Ajuntament i també altres que conserva la família. El consistori ha mostrat la seua intenció d'adquirir les escultures per al patrimoni municipal.

En febrer del 1978 va morir a Alcoi l'escultor José Pérez Pérez, Peresejo. Ara, 41 anys després, s'ofereix la possibilitat de vore de prop part de les seues obres, en una mostra que per al regidor de cultura Raül Llopis, serà la "primera i única exposició retrospectiva de l'obra escultòrica de Peresejo". La inauguració serà dimecres 4 de desembre al Centre Cultural Mario Silvestre, i es podrà visitar fins a finals de gener.

 

Raül Llopis explica que s'exposaran peces tant de propietat municipal com altres cedides per la filla de l'escultor, i assegura que el consistori té interés en adquirir la col·lecció privada perquè forme part del patrimoni local. La mostra està organitzada per l'Ajuntament d'Alcoi, la Càtedra Antoni Miró de la Universitat d'Alacant i la Fundació Sabadell. Els comissaris, José Luis Antequera i Jaume Penalba, expliquen que Peresejo és un dels "màxims exponents d'una llarga nòmina d'escultors que, armats amb cisell i gúbia van aconseguir trencar amb els motles i cànons establits en un clar intent per imposar-se i adaptar-se als nous temps i als gustos estètics del moment".

Però aquesta és tan sols una de les tres mostres que s'inauguren aquesta setmana a Alcoi i que formen part del cicle expositiu municipal. La primera mostra s'inaugura dimarts 3 de desembre amb un homenatge a moltes dones artistes 'Oblidades per la història'. Són retrats fets per l'artista Isabel Jover de diferents dones al llarg del temps i el món, totes relacionades amb l'art en alguna de les seues facetes. En molts casos reconegudes pels seus contemporanis, però que per diferents raons no han sigut recordades pels historiadors. Aquesta mostra es podrà visitar al Centre Ovidi Montllor.

Per últim, dijous 5 de desembre s'inaugura a la Llotja de Sant Jordi la tercera mostra, 'La nau de Caront', de Manuel Boix. L'artista valencià és conegut per la seua versatilitat, que inclou pintura, escultura, obra gràfica i il·lustració. A Alcoi ens porta una mostra amb obres pictòriques de gran format.