El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les filaes de Muro han reciclat 14 tones d’envasos de vidre

Aquests 14.300 quilos de vidre, es tradueixen en un total de 54.500 envases. Cada fester ha reciclat una mitjana de 9,35 quilograms. Aquesta campanya ha sigut idea de Ecovidrio juntament amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Muro.

Les filaes participants en els Moros i Cristians de Muro han aconseguit reciclar 14 tones de vidre, que es tradueix en 54.500 envases. S’ha pogut saber gràcies a la iniciativa que va posar en marxa Ecovidrio amb l’ajuda de l’Ajuntament de Muro i la Generalitat Valenciana, “La Reconquista del Vidrio”.

Muro, participava en la categoria “Darbukas” d’aquest projecte que engloba a localitats que compten amb fins als 2.300 festers. Segons les xifres, cada fester ha reciclat uns 9.35 quilograms.

La Filà Realistes va ser la guanyadora del sorteig del miniglú i d’un pac de productes de la terra que estaven envasats en vidre.

Durant tot el 2018 els murers van reciclar un total de 193.470 quilograms, el que suposa una mitjana d’uns 20 quilos per veí.

Reciclar vidre s’evita el creixement dels vertaders, és un element fonamental per a la lluita contra el canvi climàtic, ja que gràcies a la fabricació d'envasos a partir dels reciclats, s’evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, cosa que provoca l’erosió del sol i la desforestació del planeta.