El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'escena alacantina es reubica entorn un sindicat i llança 'Ruido Costablanca, Vol.1’

Cada grup ha aportat un tema propi a aquest recopilatori. /AM

Sindicato Ruido Costa Blanca va sorgir ara fa un any amb la intenció de revitalitzar l'escena musical de la província d'Alacant. Ara, per a celebrar aquesta data i visibilitzar la feina feta, s'ha llançat un recopilatori amb temes de les bandes que formen part del col·lectiu.

Fins a 13 propostes ben diferents podem gaudir en aquest primer volum recopilatori llançat per Sindicato Ruido Costa Blanca. Aquestes bandes o solistes són: La jetée, No More Knobs, Bous, Ludok, Miclono, Afternoon Hound Dog, Júlia, Aukan, IOWA, Puerto Príncipe, Milton, Monserrat i Trozo. "Noms de diferent projecció", diuen des del sindicat, "alguns amb més trajectòria que uns altres, alguns més pròxims al pop i uns altres a l'electrònica, però tots amb una qualitat indiscutible que els fa mereixedors d'una escolta atenta".

Com déiem, Sindicato Ruido Costa Blanca va iniciar el seu camí ara fa poc més d'un any amb un objectiu molt clar: posar en valor l'escena alacantina. Durant aquests mesos han tingut una intensa activitat, prenent protagonisme en l'agenda social i cultural alacantina i organitzant o col·laborant en alguns dels esdeveniments més destacats de l'any. Han oferit concerts dels grups del col·lectiu però també han apropat fins a la província altres propostes d'altres territoris que, en cas de no ser així, difícilment s'hagueren pogut veure per ací.

"A la província d'Alacant passen coses, però és difícil veure-les. (...) Mai veuràs una festa Radio 3 a Alacant. No pararà a Alacant Ariel Rot amb el seu ‘Un país para escucharlo’, i, no obstant això, es mou”. Clar i contundent. Alacant es mou i s'escolta. I per a mostra, així vos deixem el 'Ruido Costablanca, Vol. 1’.