El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'escoleta municipal de Cocentaina oferta 40 places gratuïtes per a xiquets de 2 anys

Les taxes per als alumnes d'1 any passen a ser progressives depenent dels ingressos familiars

L'escoleta municipal Sant Hipòlit és una de les 59 escoletes alacantines que oferirà ensenyament gratuït per als alumnes de dos anys, en aquest cas els nascuts en el 2016. A més l'Ajuntament ha canviat les taxes per als alumnes d'un any, que passen a ser progressives segons els ingressos.

L'escola d'infantil Sant Hipòlit de Cocentaina és una de les 59 escoletes municipals de la província d'Alacant que en el pròxim curs escolar oferiran ensenyament gratuït per als alumnes de 2 anys. En concret són 40 places per a xiquets nascuts en el 2016. Atenció perquè aquest 24 de maig acaba el termini per a la preinscripció, i el 4 de juny es publicaran les llistes provisionals d'admesos, segons els criteris establerts per conselleria.

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina i també regidora d'educació, diu que "l'objectiu és fer de l'aprenentatge un dret universal accessible per a totes les persones, independentment dels seus ingressos, d'aquesta forma s'avança en la possibilitat que els nostres xiquets i xiquetes tinguen dret a jugar, aprendre i ser feliços de forma gratuïta en l'escola municipal de Cocentaina".

Pel que fa als alumnes d'1 any, Estepa recorda que l'ajuntament ha canviat les taxes que fins ara eren de 100 euros mensuals, independentment dels ingressos familiars. Ara sí que hi ha criteris i els preus oscil·len entre els 50 i els 190 euros, però a més es poden descomptar el Bo Infantil de Conselleria, que l'any passat era d'entre 70 i 140 euros mensuals. Mireia Estepa considera que són "taxes més justes" perquè "cada família pague d'acord amb els diners que té, buscant un sistema econòmic més just. Poques o cap família arribarà a pagar els 190 euros, ja que el Bo Infantil beneficia al 90 per cent de les rendes de les famílies que tenim a l'escola. Era necessari actualitzar els preus i adaptar-los a l'economia de les famílies: a menys ingressos, menys taxa".

Mireia Estepa assegura que el consistori "seguirà fent un esforç econòmic per cobrir el servei de l'escoleta infantil, ja que és totalment deficitària i els costos de personal, manteniment de les instal·lacions i dotació d'equipament estan molt per damunt del cost que paguen les famílies".