El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'escriptor alcoià Francesc Gisbert, premi de Novel·la Ciutat d'Elx

Al centre, Francesc Gisbert i Carlos González, alcalde d'Elx.

El guardó va ser lliurat pel regidor de Promoció Lingüística Carles Molina, en la Gala del 9 d'Octubre celebrada al Gran Teatre d'Elx, en presència de tota la corporació municipal i d'un teatre ple de gom a gom.

Francesc Gisbert ha guanyat el Premi de Novel·la Antoni Bru-Ciutat d'Elx, amb l'obra 'Una vida per estimar'. La novel·la serà publicada per Edicions Bromera en primavera i es basa, en paraules de Gisbert, "en la vida de l'escriptor més significatiu que hem tingut els valencians al segle XX, Enric Valor".

L'obra ficciona la trajectòria vital de Valor, des de la seua infantesa a Castalla, la joventut a Elda, on treballà al calcer en arruïnar-se la família; els anys a la ciutat d'Alacant, on comença el seu activisme cultural amb la col·laboració a la revista satírica El tio cuc, i amb els primers cursos de valencià; la Guerra Civil i els anys de resistència cultural a la dictadura.

Segons Gisbert, "Enric Valor bé mereix una novel·la, ja que la seua vida, al llarg de ben bé tot el segle XX, és síntesi i símbol de la lluita de tots els valencians, i el seu esforç en defensa de la llengua i la cultura, l'han convertit en un referent cultural i identitari que cal divulgar".