El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’escriptor alcoià, Ximo Llorens, Premi Evarist Garcia de la Diputació d’Alacant

Ximo Llorens / Diputació

Ha guanyat també Premi Ciutat d’Alcoi, el Premi de Teatre de la Junta d'Extremadura, el Premi de Teatres de la Generalitat Valenciana o el propi Evarist García de la Diputació fa ara 22 anys

Llorens ja va guanyar aquest premi fa 22 anys i ara ho ha tornat a fer. El Premi Teatre Breu en Valencià Evarist Garcia de la Diputació d’Alacant té com a objectiu incentivar, promocionar i difondre els treballs en valencià dels nostres autors. Ximo Llorens ha guanyat gràcies a l’obra ‘Els embruixats de Clichy’.

‘Els embruixats de Clichy’ se situa a París, al maig de 1913, i arranca amb l'estrena de la consagració de la primavera d'Igor Stravinski. El caràcter avantguardista de la música i coreografia impacta al públic entre el qual es troba un jove Óscar Esplá. El seu acompanyant, el ja consagrat compositor Camille Saint-Saens, reacciona de manera quasi violenta davant el concert i provoca un altercat en el teatre. En canvi, Esplá i Auguste Rodin queden fascinats per la música del compositor rus i s'enfronten a un Saint-Saens consumit per la gelosia.

La trajectòria teatral de Ximo Llorens, nascut a Alcoi en 1954, va començar en el grup Asalla i es va consolidar després amb La Cazuela. És actor, director teatral i dramaturg i ha rebut nombrosos reconeixements, entre els quals es troba el Premi Ciutat d’Alcoi, el Premi de Teatre de la Junta d'Extremadura, el Premi de Teatres de la Generalitat Valenciana o el propi Evarist García de la Diputació d'Alacant.

EL jurat ha estat format per Jaume Sellés, tècnic del Servei Territorial d’Educació i Política Lingüística; Isabel Marcillas, doctora en Filologia Catalana de la UA; Jaume Lloret, del Departament de Filologia Catalana de la UA i la historiadora Rosa Llorens.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha felicitat Ximo Llorens dient que “la sort ha volgut que un mateix autor guanye aquest premi per segona vegada, després de més de vint anys, la qual cosa és un gran mèrit que sens dubte acredita la seua gran capacitat i talent”. També ha destacat “la importància d'un premi que posa en valor la nostra llengua i el treball dels nostres autors”.