El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’escriptor contestà Roger Garrido guanya el Premi Solstici

Roger Garrido recollint el Premi Solstici a la Casa de la Cultura de Manises.

Roger Garrido és el director del grup de teatre contestà l’Espardenya, que recentment ha complit 10 anys sobre els escenaris. I també és col·laborador d'este mitjà, ARAMULTIMÈDIA. 

La seua obra, “Retorn a casa”, és protagonitzada per un desertor republicà que tracta de tornar al seu poble durant els últims mesos de la guerra civil.

Després de ser guardonat amb els premis Tigre Juan, Géminis, Top Creation o el de narrativa de l’Ajuntament d’Alacant, Roger Garrido ha guanyat per primera vegada el Premi Solstici, que concedeix l’Ajuntament de Manises als millors relats en valencià de joves menors de 30 anys.

 

Roger Garrido ha volgut dedicar el premi al seu besoncle, figura que va inspirar el personatge principal de la seua obra. A més a més, l’escriptor contestà també ha valorat els premis que, com els Solstici, reivindiquen la importància del valencià, “sobretot ara, quan s’aveïnen moments tan obscurs per a la nostra llengua”.

 

“Retorn a casa” és el títol del relat que ha assolit el primer premi i que ens conta la història de Joan, un jove alacantí que, mogut per les falses promeses de glòria i aventures, decideix ingressar a les milícies republicanes, moment en què descobreix els horrors de la guerra i decideix fugir de les trinxeres i iniciar un perillós viatge de tornada a casa travessant un país en descomposició, mogut per l’odi, les venjances i la violència.