El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'escriptora Isabel Barceló parla dels clàssics a l'IES Andreu Sempere d'Alcoi

Moment de la xerrada de Barceló / IES Andreu Sempere

Isabel Barceló ha publicat “Mujeres de Roma. Heroísimo, intrigas y pasiones”, obra guardonada al 2019 amb el premi d’Assaig i Crítica de l’Associació Valenciana d’Escriptors i Crítics Literaris.

L'IES Andreu Sempere ha acollit una jornada literària amb l'escriptora valenciana Isabel Barceló. Ha parlat dels autor clàssics amb una conferència sota el títol “Las flechas de Cupido. Amor y mito”. També ha aprofitat per a lliurar uns premis del departament de Llatí i Grec.

L’escriptora valenciana, Isabel Barceló, ha compartit amb mestres i alumnat una llarga conversa sobre la pervivència dels autors clàssics, sobre la imperiosa necessitar de llegir les obres que millor ens expliquen el naixement de la nostra cultura.


“Las flechas de Cupido. Amor y mito” ha estat un crit reivindicatiu de les Humanitats, tan injustament injuriades en l’actualitat als currículums acadèmics. Perseu i Medusa, Orfeu i Eurídice o Psique i Cupido ja formen part inseparable de la vida de l’alumnat de Llatí, Grec i Literatura Universal i els acompanyaran la resta de la seua vida, allà on desitges arribar. L'autora valenciana ha parlat sobre la història dels diferents mites que tenen l’amor com a tema central.


L'activitat ha estat organitzada pel departament de Llatí i Grec de l’institut amb la col·laboració de la Direcció General del Llibre i Foment de la Lectura del Ministeri de Cultura i Esport. Després de la xerrada, Barceló ha lliurat els premis als alumnes per les seues creacions literàries en el concurs organitzat al centre pel departament de Llatí i Grec: María Rodríguez Ruiz (4t d’ESO), Iria García Corbí i Cristina Pérez Mollá (1r de Batxillerat) i Adrián Bujaldón Rodríguez (2n de Batxillerat).


Isabel Barceló és autora d’un bon nombre d’obres de divulgació patrimonial i novel·la històrica. A més, recentment ha publicat “Mujeres de Roma. Heroísimo, intrigas y pasiones”, obra guardonada al 2019 amb el premi d’Assaig i Crítica de l’Associació Valenciana d’Escriptors i Crítics Literaris. És, a més, una incansable activista cultural que destaca per la difusió de la creació literària, especialment de les dones.