El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'escultor Lorenzo Ridaura, protagonista de la Fira Modernista d'Alcoi de 2018

Un representat de cada partit politiic ha lliurat el reconeiximent a les enitats alcoianes
L'Ajuntament celebra un sopar per agrair la implicació de col·lectius alcoians, i presenta el que serà el protagonista de la pròxima edició del 2018

Ningú dubta que la primera Setmana Modernista d'Alcoi va ser tot un èxit. I Així ho senten des del consistori alcoià, que han volgut reconèixer la implicació i col·laboració de més de 25 entitats alcoianes en l'organització de la Fira. És per això que, en el transcurs d'un sopar, s'han lliurat reconeixements a tots ells i s'ha presentat el que serà el personatge protagonista de la Fira Modernista 2018: l'escultor alcoià Lorenzo Ridaura.

Conclou la primera Fira Modernista a Alcoi amb un homenatge a totes les entitats que han col·laborat d'alguna manera. L'Ajuntament ha celebrat un sopar a l'Hotel Reconquista per a agrair a cadascuna de les entitats que han proposat alguna activitat en aquesta primera cita, i per a presentar el que serà el personatge principal de la següent edició: l'escultor Lorenzo Ridaura.

"Un escultor no massa valorat en vida, sense exposició quan estava viu, que va acabar en la misèria, i en la localitat d'Anna on està soterrat en un panteó que va fer per a sa mare", explica Lluís Vidal, vocal del CAEHA, Centre Alcoi d'Estudis Històrics i Arqueològics, "però és un moment molt apropiat perquè celebrem el seu centenari". Una de les seues obres més emblemàtiques és el que il·lustra el cartell, els Àngels de Sant Jordi.

Vora 150 persones han acudit a aquest sopar, en el que s'han lliurat reconeixements a un total de 27 entitats alcoianes. L'alcalde d'Alcoi Toni Francés s'ha mostrat molt agraït perquè assegura que "mai haguérem imaginat els resultats, la repercussió que anava a tindre fora d'Alcoi, i la implicació del municipi".

De fet, l'èxit ha sigut tal que la regidora de turisme Lorena Zamorano diu que no hi haurà segona edició de la Fira "perquè està tan consolidada que no necessita número", i que a partir d'ara es dirà tan sols la Fira Modernista d'Alcoi".