El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Eset fitxa al base canari Kilian Riverol i cerca el fitxatge d'un pivot

Kilian, en un dels entrenaments d'aquesta setmana. Foto: Vicent Gandia
  • Procedeix del CB Zamora
  • El club busca un 5 que acompanye a Andy López
  • Jorge Mancebo, Jorge Soler, Pablo Roselló i Pablo Iborra causen baixa a l'equip per motius diversos

El Martínez Valls no vol deixar escapar el tren de la salvació i per això continua fent esforços per reforçar el seu planter el qual ha variat en les últimes hores. En el capítol d'altes, el club col·legial s'ha fet amb els serveis de Kilian Riverol, jugador de 25 anys natural de Santa Cruz de la Palma que sol jugar de base i que té ampla experiència en la lliga EBA.

La nova adquisició de l'Eset va començar a jugar a les escoles base del Felipe Antón. D'ací va passar a jugar en la UB. La Palma, també en els equips inferiors. En el primer any sènior va defendre els colors del CB Aridane. Després va vindre el bot a la Península per aterrar en Tortosa, on va estar tres anys i amb el qual va muntar a lliga EBA. De terres catalanes va baixar cap a territori valencià per militar al Benicarló amb el qual va disputar la fase d'ascens a LEB Plata. La següent destinació va enfilar cap al nord per fitxar pel Zamora on va jugar en lliga EBA, renovant esta mateixa campanya, però com que les expectatives de l'equip que s'han acomplit, finalment ha decidit acceptar el nou repte que li presenta l'Eset Ontinet.
Kilian porta tan sols tres entrenaments a les ordres de Nico Sánchez i des del primer segon ha assimilat quina és la situació esportiva i anímica de l'equip ontinyentí. Segons el nou fixatge blanc-i-blau reconeix que "m'han comentat que l'equip està desanimat i que es troba en una situació molt complicada, però he de dir que duc tres entrenaments i veig als companys extramotivats, amb ganes de guanyar. Estic davant un grup molt guerrer i un molt bon vestidor".
Amb esta realitat, resulta extraordinari tindre un jugador tan jove, però amb tanta experiència en la categoria. La seua tasca principal "és muntar els ànims als companys i intentar traure l'equip cap endavant que sols té un camí: aconseguint les victòries. Crec que quan s'aconseguisca la primera victòria, la resta vindran seguides igual que ens va passar el darrer any a Zamora i acabarem salvant la categoria. No serà senzill, però crec si tots remem cap al mateix costat i es fan les coses com als entrenaments, crec que l'equip se salvarà".

Jugador ràpid i amb bon promedi de 3 punts
Sobre la pista i envoltat de la resta de companys, Kilian és un jugador menut amb tan sols 1,75 d'alçada, un físic que li permet ser "un jugador ràpid i llest en la pista, amb molt bon percentatge de 3 en els anys d'EBA"
L'arribada de Kilian Riverol contrasta amb les baixes, per diversos motius, de Jorge Mancebo, Jorge Soler, Pablo Roselló i Pablo Iborra. Este última, deixa a l'equip amb tan sols un jugador d'interior pur. Un fet que està obligant a la secretaria tècnica del club a cercar els serveis d'un home alt que acompanye o substituisca en la pista a Andy López, l'únic 5 que té l'equip en estos moments, tot i que hi ha jugadors que poden recol·locar-se en eixa zona sota els taulers.