El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Eset Ontinet guanya el Gandia i afronta la segona fase carregat de moral

Matias Boho estigué extraordinari en atac. Foto: Vicent Gandia
  • Eset Ontinet 75  Units Pel Bàsquet Gandia 73
  • Segona victòria dels ontinyentins que passen amb dues unitats a la segona fase

L'Eset Ontinet va tancar la primera fase de la lliga amb la segona victòria de tot el campionat davant el conjunt d'Units Pel Bàsquet Gandia al qual va derrotar per un ajustat 75-73.

Un encontre on els visitants van començar amb molta força aconseguint un parcial de 10-18 que feia presagiar una altra nit de patiment al Pavelló. Ja en el segon quart, els homes de Nico Sánchez es van posar les piles alcalines i, amb un gran treball defensiu, van retallar l'avantatge del Gandia fins a deixar-lo a tan sols dos al final del mig temps.
De nou, l'eixida de vestidors dels ontinyentins va ser molt deficient, un fet que van aprofitar els homes de Víctor Rubio per anar-se'n en el lluminós amb una màxima diferència d'11 punts. Una vegada més, els col·legials van augmentar la intensitat en defensa la qual, junt amb la bona nit de Matias Boho en atac, li van pegar la volta a la truita amb un parcial de d'11-2. El darrer quart va ser d'infart amb mínimes diferències favorables per als locals que es van plantar amb 73-67 amb tan sols 54 segons en joc. Unes errades infantils, que van recordar el pitjor Eset de la temporada, van permetre al Gandia igualar la contesa a 73. De nou va emergir la figura de Matias Boho que va guiar al seu equip cap a la segona victòria amb dos tirs lliures que deixaven a l'Eset amb dos punts d'avantatge sobre el seu rival quan faltaven 8 segons. El quadre de la Safor va optar per dos llançaments de tres punts que no van entrar per a satisfacció del públic ontinyentí el qual va poder accedir de nou al Pavelló per veure al seu equip.

Un triomf molt complicat
Una victòria molt competida davant un rival que com va reconèixer Nico Sánchez 'ho va posar molt complicat, però crec que en defensa van estar especialment bé, fórem capaços de defensar els punts forts del rival i de compensar les nostres mancances en pista amb una molt bona defensa' . Un gran treball defensiu que va acompanyar un altre extraordinari 'en atac, on cal destacar el gran treball de Matias Boho que va estar immens i fou el factor clau' va recalcar un Nico Sánchez que també va destacar el patiment amb els instants finals de la confrontació 'perquè vam perdre dos balons seguits que no tocava propi dels nervis de tindre un partit tan ajustat' No obstant això, aquesta alegria en forma de triomf 'ens donarà molta moral i ens servirà per a reforçar-nos de cara a l'actitud de la segona fase' va subratllar el míster del sènior del Martínez Valls.
Els anotadors dels ontinyentins foren: 

Matías Boho (23 punts) Alberto Alemán (13) Kadasi (11), Felix Climent (10) Kilian (9) Nacho Castelló (6) Andy (3)

Segona fase

El proper cap de setmana arranca la segona fase en què els ontinyentins lluitaran per evitar el descens i on partirà amb tan sols dues unitats, ja que els equips accediran amb el nombre d'equips de victòries aconseguides davant els rivals que lluiten pel mateix objectiu. Esta segona part de la competició tindrà també 10 equips, els cinc últims del grup A i B. Una vegada acabe esta nova fase descendiran els quatre últims.