El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'església proposa ajornar comunions i confirmacions a després de l'estiu

L'església de Sant Jordi /ASJ
  • El més prudent és posposar la celebració de les Primeres Comunions i Confirmacions als mesos de setembre i octubre

L'Arquebisbat de València, al qual pertanyen la majoria de municipis de les nostres comarques, ha llançat un comunicat on recomana els cristians que, donada la incidència del coronavirus, el millor és deixar per a setembre/octubre la celebració de comunions i confirmacions que habituament s'oficien pel mes de maig.

El comunicat diu que davant les nombroses preguntes que arriben a l'Arquebisbat, tant de rectors, com de pares i tots els col·lectius relacionats amb aquestes celebracions, “en primer lloc, assenyalar que tots -sacerdots, pares, diferents professionals involucrats en aquesta qüestió- estem subjectes a les directrius que ens donen les autoritats governatives i sanitàries, les quals, com es ve observant, poden anar variant segons l'evolució d'aquesta pandèmia”.

També afirma que "com a conseqüència immediata i donades les circumstàncies actuals, manifestem que el més prudent és posposar la celebració de les Primeres Comunions i Confirmacions als mesos de setembre i octubre".

Això sí, "en tot cas, durant el mes de juliol, atendrem el que les autoritats governatives i sanitàries diguen sobre la possibilitat de la reunió de moltes persones juntes durant els mesos de setembre i octubre, doncs a ningú se li escapa, que normalment en ocasió d'aquestes celebracions sacramentals, se solen congregar molts fidels".

Pel que fa a les celebracions programades es manté la recomanació de l'ajornament, i "manifestem que el més prudent és posposar aquestes celebracions" que estaven programades al maig, juny o juliol del present any. Sempre és recomanable la sobrietat en aquestes celebracions, més si cap en aquests moments de dificultat".