El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'L'Espardenya Teatre' torna als escenaris amb 'Luces de neón'

L'actuació serà el dissabte 5 de maig al Centre Cultural El Teular de Cocentaina a les 19.30 hores

 L'Associació Juvenil de Teatre Amateur 'L'Espardenya Teatre' trau a escena una nova proposta dirigida per Roger Garrido. Es tracta de Luces de neón, una tragicomèdia amb tocs de surrealisme que convida a la crítica i la reflexió de la societat espanyola, tant des del punt de vista cultural com polític. És la primera actuació de 'L'Espardenya Teatre' en castellà i el grup pretén no deixar ningú indiferent una vegada més. L'obra s'escenificarà el dissabte 5 de maig a les 19:30 h al Centre Cultural El Teular de Cocentaina. Les entrades es poden aconseguir a un preu de 4 euros.

La clàssica novel.la 'Luces de Bohemia' s'adapta al segle XXI amb 'Luces de neón', i pareix que no li ha costat massa. L’obra conta un dia en la vida de Max Estrella, interpretat per Guillermo Guzmán, un escriptor cec de novel·les pornogràfiques, republicà i anticlerical, que decideix passar l'última nit de la seua vida contemplant les misèries i horrors de l'Espanya del S. XXI. Prostitutes, borratxos, veïnes xafarderes, policies drogoaddictes, repressions, censura, sectarisme... El nom del protagonista no és casual, ja que es tracta del mateix personatge que protagonitza Luces de Bohemia, de Valle-Inclán. Amb Luces de Neón, Roger Garrido ha volgut fer una reinvenció moderna adaptada als temps actuals. Tot i això, “l’Espanya de fa 100 anys que Valle-Inclán descriu no és tan diferent de la del 2018”, segons explica l’autor i director.

Aquesta és la huitena obra que l’associació juvenil estrena sobre l’escenari d'El Teular, on debutava en 2012 amb l’exitosa comèdia 'Marujes'. Des dels seus inicis el grup s’ha caracteritzat per un estil irreverent i transgressor ple d’humor i crítica, les grans protagonistes de les obres de Roger Garrido.