El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'estacionament en el Centre podria tornar a ser regulat a partir d'estiu

Places d'aparcament en el Centre d'Alcoi.

La mesura està a l'espera de la conversió del Centre en zona per a vianants, un projecte que es podria començar a aplicar.

Encara no es coneix la fórmula, però és una mesura que s'està contemplant. El govern municipal podria tornar a regular l'estacionament de vehicles al centre de la ciutat, tot després que en 2018 es decidira no renovar el contracte de la zona blava. La mesura està a l'espera de que s'inicie la conversió del Centre en zona per a vianants, un projecte que es podria deixar veure a partir d'aquest estiu.

"El que sí que tenim clar és que l'aplicació d'una nova ordenança reguladora d'aparcament no tindria l'afany recaptatori que tenia abans, on s'obligava els conductors a pagar per estacionar", afirma el regidor de Mobilitat, Jordi Martínez. No obstant això, l'aplicació d'aquesta nova ordenança es troba condicionada al projecte de convertir el Centre en zona de vianants. "Esperarem a veure el resultat d'aquest procés, ja que això podria canviar totalment la necessitat d'aplicar una ordenança o no".

Segons el calendari amb què es treballa, la primera fase d'aplicació per a convertir el Centre en zona de vianant podria començar a partir d'aquest estiu. L'Ajuntament vol aglutinar fins a eixe moment les possibles esmenes d'altres partits, així com les opinions dels diferents col·lectius implicats. De moment s'està treballant una primera proposta, que contemple diferents fases d'aplicació, i que aniria acompanyada d'una campanya per tal d'informar a la ciutadania dels canvis.

Proposta del PP

El Partit Popular ha plantejat alternatives per a regular l'estacionament al Centre sense tornar a recórrer a la zona blava. Parlen d'un sistema de control d'estacionament a través de cambres. El regidor popular Kiko Cantó subratlla que aquest tipus de mesures podrien permetre la rotació de vehicles sense necessitat de pagar per aparcar. "És possible oferir alternatives que siguen gratuïtes per als veïns i responguen a les necessitats d'estacionament rotatori que reclama el comerç", exposa.