El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'estat de les pensions i la seua viabilitat, col·loqui a Alcoi

El col·loqui, sota el nom "Està en perill el sistema públic de pensions?" està organitzat per Guanyar Alcoi i Intersindical Valenciana

L'última pujada ha sigut de tan sols un 0,25 per cent, la qual cosa va generar en Alcoi una concentració espontània de vora 200 persones que demanen una pujada més acord. Guanyar Alcoi explica que la congelació de les pensions i aquestes pujades xicotetes podrien allargar-se fins a l'any 2060, i "un pensionista podria arribar a perdre fins a un 30% del poder adquisitiu durant els 20 o 25 anys posteriors a la seua jubilació". De tot açò i molt més es parlarà en el col·loqui obert al públic que organitzen Guanyar Alcoi i Intersindical Valenciana aquest dijous 25 de gener al Club d'Amics de la UNESCO.

Quin és l'estat real del sistema de pensions? I perilla en un futur pròxim? Són dos qüestions que estan molt presents en el debat polític i econòmic de l'actualitat. De fet, fa uns dies a Alcoi es va viure una concentració espontània després de saber que s'incrementaven tan sols en un 0,25 per cent.

Des de Guanyar Alcoi, amb col·laboració d'Intersindical Valenciana, volen posar un poc de llum sobre l'assumpte, així com "plantejar alternatives i una mirada de futur, social i sostenible per a les pensions públiques". Per això han organitzat un col·loqui obert al públic en general, amb la participació d'Héctor Illueca, doctor en Dret i Inspector de la Seguretat Social; Pepa Albiach, militant d'Intersindical Valenciana experta en l'àrea d'igualtat; i Vicent Barber, responsable de jubilació en Intersindical Valenciana. Serà aquest dijous 25 de gener, a partir de les 19 hores, al Club d'Amics de la UNESCO.

Des de Guanyar avancen que la situació de les pensions és preocupant "després de la depreciació amb la seua congelació i posteriorment amb les ínfimes pujades del 0,25%", la qual cosa suposa "des de l'inici de la crisi econòmica una continuada pèrdua de poder adquisitiu per part dels pensionistes". Fins i tot, "des de la Fundación de Estudios de Economía Aplicada (Fedea), s'afirma que tal com està plantejat el sistema actual amb l'última regla de revalorització del Govern del PP, una pensionista podria arribar a perdre fins a un 30% del poder adquisitiu durant els 20 o 25 anys posteriors a la seua jubilació. Amb aquesta regla de revalorització actual, s'informa des de Fedea, les pensions pràcticament estaran congelades fins a 2060, amb sols un augment del 0,25% anual". Per a més informació i dades, aquest dijous 25 de gener al Club d'Amics de la UNESCO.