El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'estat del tren Alcoi-Xàtiva arriba al Senat

El senador per Compromís pregunta en el Senat quines mesures pensa adoptar el Govern i amb quina planificació per a solucionar la "precarietat" de la línia de tren Alcoi-Xàtiva. I concreta un problema que "es resoldria sense pressupost", perquè assegura que trens i personal estan parats durant més de 3 hores a Xàtiva, quan podrien fer més viatges i millorar freqüències. 

La línia de tren Alcoi-Xàtiva i el seu estat de "precarietat" arriben al Senat. Ho fan de la mà del senador Carles Mulet, de Compromís, força inclosa dins del GPIC, el Grup Parlamentari Esquerra Confederal, juntament amb Adelante Andalucía, Más Madrid Més per Mallorca i Catalunya en Comú Podem. 

En l'escrit de pregunta, Carles Mulet assegura que la situació del transport ferroviari a la comunitat "és preocupant", i en el cas concret de la línia Alcoi-Xàtiva "la principal problemàtica és la manca d'inversions en els últims anys". Explica que el trajecte dura més de 2 hores, la qual cosa fa que els usuaris tradicionals hagen canviat el tren per l'autovia. També parla de la velocitat, de la necessitat de canviar els sistemes de bloqueig i gestió de trànsit per un sistema automatitzat, o l'escassa comoditat del viatge, amb una "infraestructura que se sustenta en travesses de fusta en precàries condicions". Cal recordar que hi ha anunciada una inversió de més de 20 milions d'euros per als pròxims anys per a solucionar aquests problemes. 

Però Mulet també fa referència a un problema concret i que assegura "es resoldria sense pressupost". La qüestió és que al llarg del matí, entre les 8,50 hores i les 15,18 hores, no hi ha connexions a València, la qual cosa suposa una "falta de freqüència". Però a més, com no hi ha connexions ni altre servei, el tren està parat a Xàtiva "amb el personal en servici i espera", durant més de 3 hores. "És perfectament assumible que aquest vehicle, amb el personal corresponent, faça un nou viatge, inclús dos, per a donar servei en aquesta franja horària". Mulet explica a més que aquesta situació es dona "sense causa justificada des de fa 30 anys", quan era necessari parar la circulació de trens perquè els de mercaderies feren maniobres. "Hui ja o existeixen trens de mercaderies" diu Mullet, "però ningú ha canviat i adequat els horaris de manera coherent i efectiva perquè beneficie a les persones usuàries".

Aquesta pregunta ha arribat al Senat de la mà de Compromís, i s'haurà de respondre en el termini d'un mes. Això si, cal tindre en compte que el Govern Central encara no està format, així les coses, aquesta resposta podria tardar més de l'habitual.