El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'estàtua de Camilo Sesto en Alcoi haurà d'esperar

Alcoi no tindrà una estàtua en honor a Camilo Sesto, de moment. La proposta, presentada per Vox en el passat plenari del mes d'octubre, ha sigut retirada finalment per no comptar amb el vistiplau de la resta de forces polítiques.

Els dubtes del govern municipal els ha posat damunt la taula el regidor de Cultura, Raül Llopis, assegurant que la proposta ni s'havia fet pels canals adequats ni era el moment més oportú, instant d'aquesta manera a què el projecte es presentara en una altra ocasió per tal d'assolir la unanimitat de la cambra.

Un dels punts on la corporació ha fet veure la seua disconformitat era la ubicació, ja que Vox plantejava que l'estàtua s'erigira en la Glorieta. De fet, Ciutadans Alcoi havia presentat una esmena abans de l'inici de la sessió on es demanava que la ubicació fóra determinada per una comissió tècnica. En aquesta mateixa línia, el PP ha afegit que també s'havia de comptar amb el consens del Club de fans de l'artista. Guanyar Alcoi també ha mostrat les seues discrepàncies, en afirmar el regidor Pablo González que l'assumpte hauria de tractar-se a títol intern en junta de portaveus.

A l'acabament de la sessió Vox Alcoi ha emés un comunicat assegurant que "la voluntat de tots és la mateixa (homenatjar a Camilo Sesto), però a l'hora de la veritat, no volen haver de votar aquesta moció, no sabem si per la proximitat de les noves eleccions generals". No obstant això, la formació ha acceptat retirar la moció "per a seguir amb aquesta demanda per la via i forma més adequada, i que així puga tirar endavant".