El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'estiu comença amb una reducció de l'atur en 113 punts a les nostres comarques

Per sectors, és la indústria on major incidència ha tingut el descens de l'atur.

Les xifres totals continuen evidenciant una desigualtat de gènere: 6.626 dones es troben a l'atur mentre que entre els hòmens la xifra és de 3.824.

El mes de juny ha finalitzat a les comarques de l'Alcoià-Comtat amb 10.450 aturats, 113 menys que en el mes anterior. La baixada s'ha fet notar especialment en Alcoi, amb 72 persones menys a l'atur.

Cocentaina acompanya aquestes xifres positives amb 14 aturats menys, seguida pels 13 d'Ibi, i els 11 de Banyeres. Per sectors és la indústria on major incidència ha tingut el descens de l'atur, en 49 punts ha baixat la xifra, fins a assolir els 2.833 parats. On més atur es concentra és en el sector serveis, 6.040 aturats, tot i que la xifra ha baixat en 47 punts durant juny.

Les xifres totals continuen evidenciant una desigualtat de gènere: 6.626 dones es troben a l'atur mentre que entre els hòmens la xifra és de 3.824. Això no ha impedit que la baixada de juny haja sigut major entre les dones (74 aturades menys) que entre els homes (39 aturats menys).

Aquestes xifres han estat facilitades pel sindicat UGT-PV, des d'on insisteixen que, a pesar de la davallada de l'atur, "la contractació continua sent precària i temporal, amb un alt percentatge de contractació parcial i temporal", per la qual cosa plantegen "com a objectius prioritaris combatre l'atur de llarga durada i la precarietat laboral lluitant per una ocupació de qualitat".