El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Pau Sellés, periodista d'ARAMULTIMÈDIA

Pau Sellés

L'estratègia de Vox Alcoi abans del 8 març

M'ha paregut cridaner un comentari que li he sentit dir al regidor de Vox Alcoi, David Abad, quan defenia en el ple d'aquest divendres una moció presentada pel seu grup: "Ja sabia que ningú anava a acceptar-la". Si era així què pretenia, al presentar una proposta sabent que seria rebutjada per tota la cambra?

La moció en qüestió demanava la convocatòria de minuts de silenci per a les víctimes de tot tipus de violència. Una proposta amb evidents implicacions, i que la portaveu de Guanyar Alcoi ha sabut contradir de la següent manera: "El que vostés volen és apropiar-se del llenguatge dels grups pro drets civils. Condemnarien l'assassinat de l'antifeixista Guillem Agulló? O les agressions contra homosexuals?". La senyora Obiol deixava implícita amb la seua intervenció la importància d'apropiar-se del relat, una forma de modelar la realitat segons les aptituds dialèctiques de l'orador.

Parlava del caràcter cridaner del comentari del senyor Abad, també pel fet d'haver-lo enunciat de manera espontània, i és que poques vegades se l'ha vist eixir-se'n del guió marcat pels escrits que porta a les sessions. La regidora de Compromís Elisa Guillem ha sabut veure-ho de la mateixa manera: "Ja sabem que aquesta moció és un encàrrec del seu partit, però li hauria de caure la cara de vergonya per presentar-la". Evidentment, tot fa pensar en una campanya a nivell estatal per a prendre distància de les reivindicacions feministes que cristal·litzen aquest 8 de març. Per si hi havia el menor dubte al respecte, Vox també s'ha desmarcat en la sessió d'aquest divendres d'una moció conjunta en defensa del dia internacional de la dona.

Quan pense en tot el zel amb què Vox parla d'una aparent discriminació contra l'home en matèria de legislació per violència de gènere, faig meua la pregunta llançada en el plenari pel regidor de Podem Aaron Ferrándiz: "Si vosté no és un maltractador, perquè s'hauria de sentir amenaçat?". Abad, que s'asseu al costat de Ferrándiz en el saló de plens, ha contestat entre dents a la pregunta. M'haguera agradat sentir la resposta.