El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Article d'Alfredo Albero Vilaplana, membre de Podem Alcoi,

Article d'Alfredo Albero Vilaplana, membre de Podem Alcoi

L'èxit del 8 de març

El 8 de març, va ser sens dubte, un dia històric. Una vegada més, vam assistir a l'espectacle grandiós de la societat passant-li al davant als partits i als sindicats. Alfredo Albero

El 8 de març, va ser sens dubte, un dia històric. Una vegada més, vam assistir a l'espectacle grandiós de la societat passant-li al davant als partits i als sindicats.

Les mobilitzacions i les protestes de tot tipus que es van veure, no estaven convocades ni molt menys organitzades per cap partit ni sindicat. Les accions de protesta que es van produir per tot arreu de l'Estat, van ser la culminació d'un moviment, el moviment feminista, que lluitant des de fa molts anys contra enemics i adversaris de tot tipus, ha aconseguit que la societat sencera reconega i faça seues les demandes de llibertat i igualtat de les dones.

Eixe èxit, en primer lloc es deu al convenciment i a la tenacitat que, durant molts anys, algunes dones, d'aquest i d'altres països, han tingut duent endavant unes lluites que, fa molt pocs anys, pareixien cosa de minories radicals encabotades en tirar-li pedres a la Lluna.

Per altra banda, el caràcter transversal, sense cap protagonisme ideològic ni sindical, sense símbols ni banderes que no siguen les estrictament feministes, que aquesta jornada de lluita ha tingut en la majoria de poblacions d'Espanya, ha contribuït poderosament a què la societat considerem la lluita pels drets de les dones com una lluita per un món millor.

Les lluites del 8 de març del 2018, ens han fet avançar, irreversiblement, cap a eixe món millor.

Dins de pocs dies, les mobilitzacions, per un sistema públic i digne de pensions, ocuparàn les places i carrers per tot arreu de l'Estat Espanyol. Eixa també és ja una mobilització de centenars de milers d'homes i dones. Eixa també ha de seguir sent una mobilització popular i transversal que, per tal que puga agrupar i unificar majories socials, s'haurà de mantenir escrupolosament al marge d'ideologies.

La pràctica dels darrers anys sembla ensenyar-nos que les lluites que avui més èxit tenen són aquelles que es mantenen al marge dels símbols i banderes, per molt gloriós que haja sigut el seu passat.

Alfredo Albero Vilaplana

 

Article d'Alfredo Albero Vilaplana, membre de Podem Alcoi