El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Himne d'Alcoi o una guia de la ciutat del 1947, ara són de Domini Públic

Dels 110 documents que estan digitalitzant-se, 5 ja estan a l'abast de tot el públic en el portal BIVIA.

Els drets d'explotació d'una obra persisteixen durant 70 anys després de la mort de l'autor, i després passen a ser de domini públic. Alcoi digitalitza 110 documents per a difondre'ls en BIVIA, la Biblioteca Virtual d'Alcoi.

https://bivia.info/La Biblioteca Virtual d'Alcoi, BIVIA, continua incrementant el seu catàleg ara amb les obres que passen a ser de Domini Públic de la ciutat. Així, les obres d'autors que van morir abans de 1940 ara queden a l'abast de la ciutat. Durant tot el 2020 el portal de patrimoni documental d'Alcoi ha iniciat la digitalització d'un total de 110 obres, de les quals ja es pot consultar les següents cinc:

  • L'Himne Oficial d'Alcoi de 1974, amb la publicació que recull els himnes oficials de la ciutat i de festes.
  • El arte de Cabrera, de l'any 1950 i del pare franciscà Lluís Fullana, de Benimarfull. Són una sèrie de "làmines d’obres del pintor alcoià dels segles XIX-XX, amb influències de Fortuny, Pinazo i Rosales, i amb alguns detalls modernistes". Des de BIVIA expliquen que es va imprimir una curta tirada de 100 exemplars, i és "un volum molt especial i valorat pels bibliòfils".
  • Les obres presentades al certamen literari de 1876, amb motiu del centenari del patronatge de Sant Jordi.

  • Monografía histórica, de José Moy, de l'any 1922. "Un dels primers estudis monogràfics sobre els terratrémols i el patronatge de sant Maure". El llibre inclou una ressenya de les persones que van perdre la vida en els terratrémols del 2 de desembre de 1620.
  • Guía general de Alcoy, de l'any 1947 i dirigida per publicista i il·lustrador il·licità Francisco García Sempere. "Una guia especialment important per la manca de premsa local i per la informació oferida: història, indústria, art, festes i altres aspectes de la ciutat". Inclou també el detall de les masies de les partides rurals.