El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'hiperrealisme de José Borrell al servici de la Festa. La nova exposició de Fundación Mutua Levante

L'exposició es podrà visitar a la sala d'exposicions de la Fundació Mutua Levante (plaça d'Espanya s/n), fins al 30 d'abril. L'horari als matins de dilluns a dissabte és de 10 a 14 h, i a les vesprades de dilluns a dissabte de 18 a 21 h.

Fundación Mutua Levante presenta Pacte del Pouet. Una exposició amb la qual José Borrell (Alcoi, 1969) mostra dos creacions úniques per endinsar-se entre els colors de la tradició i les pinzellades de la història: el cartell de festes 2018 i la pintura Pacte del Pouet.

La vespra d’abril del 2018 José Borrell va desvelar el secret d’un cartell amb explosió de colorit i llum que serviria per a pregonar l’arribada de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi, on la música es converteix en símbol de la primavera.

Pel que fa a la recreació del Pacte Pouet, està basat en la signatura d’un tractat entre l’Infant Alfons d’Aragó, primogènit del Rei Jaume I, i al-Azraq ‘el blau’, al 15 d’abril del 1245. El context dóna nom al pacte, ja que es pensa que va ser signat a les proximitats d’un pou. Tots dos, fan de la pintura de José Borrell el referent on apreciar una fresca i delicada tècnica realista.