El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'historiador alcoià Àngel Beneito presenta a Brussel•les una ponència sobre l'hospital suec-noruec

Àngel Beneito i Marina Albiol en un instant de la ponència

Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'eurodiputada d'Esquerra Unida Marina Albiol, qui ha convidat a Beneito a participar en les jornades, concretament en l'última sessió del dia 17, dedicada a les experiències internacionals.

La xerrada ha tingut lloc en la seu del Parlament Europeu, com a part d'unes jornades de recuperació de la memòria democràtica al País Valencià.

Amb la ponència anomenada 'L'hospital suec-noruec d'Alcoi: el valor de la solidaritat internacional' l'historiador Àngel Beneito ha portat fins a la seu del parlament europeu l'experiència de la memòria democràtica d'Alcoi.

Les jornades han tingut lloc entre els dies 16 i 17 d'octubre amb l'objectiu de donar a conèixer les diferents iniciatives de recuperació de la memòria democràtica que s'han portat a terme al País Valencià. Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'eurodiputada d'Esquerra Unida Marina Albiol, qui ha convidat a Beneito a participar en les jornades, concretament en l'última sessió del dia 17, dedicada a les experiències internacionals.

El programa de tots dos dies s'ha articulat en dues parts: una sèrie de ponències sobre projectes concrets, com ara la recuperació de la memòria del bombardeig del Mercat d'Alacant, de l'Hospital Suec-noruec d'Alcoi, de les rutes de la memòria de les comarques de Castelló, o l'exhumació de les fosses del cementeri de Paterna; i per altra banda, l'intercanvi d'experiències i la posada en comú de possibles ferramentes legals per a seguir avançant en aquestes qüestions.

L'eurodiputada Marina Albiol considera que, "a banda de la projecció de l'important treball que activistes i historiadors han anat completant durant els darrers anys a moltes de les nostres localitats i comarques, tenim com a objectiu el d'analitzar quin paper han de tindre les institucions democràtiques en la tasca de recuperació i posada en valor de la memòria democràtica, especialment les institucions europees".