El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’històric problema de la carretera entre Agres i Muro podria tindre solució pròximament

El pont estret / Google Street View

Un camió  o autobúsde grans dimensions per anar des d'Alcoi o Ibi a Agres o Alfafara ha d'arribar fins a Ontinyent. 

 

Anunci del Consell de Ministres 

Camions d’una certa mida i autobusos no poden accedir, històricament, a Agres i Alfafara des de la carretera de Muro. En aquest tram de la CV-700, la via del tren Alcoi – Xàtiva creua per la part superior. Aquest diminut pont resultant fa que alguns vehicles hagen de modificar la seua ruta.

En el millor dels casos s’adonen d’aquest problema abans de prendre la ruta i troben la solució d’acudir des de València i/o Ontinyent. En el pitjor dels casos, els conductors d’aquests vehicles s’adonen una vegada estan davant d’aquesta antiga infraestructura.


Aquest és un problema més derivat, de forma indirecta, de la precarietat de la línia ferroviària Alcoi- Xàtiva. Aquest problema pot tindre una solució a la vista i els veïns d’Agres i altres municipis, podrien tindre més llibertat per dinamitzar el municipi econòmicament i turística.

El Consell de Ministres ha anunciat una subvenció del Ministeri de Transport al voltant d’aquesta infraestructura. Concretament a la web del govern central es pot llegir que “per a l’execució d’infraestructures en el termini 2022-2025” en els pressupostos generals “s’inclou una subvenció de 200 milions d’euros”. Una part d’aquesta subvenció es destinarà a les “obres de connexió de la línia de tramvia d’Alacant amb l’estació intermodal d’ADIF i a la construcció d’un pas inferior sota la línia ferroviària Alcoi – Xàtiva al municipi d’Agres".

Des de l’Ajuntament d’Agres indiquen a ARAMULTIMÈDIA que no coneixen concretament quina és la millora que el Ministeri té projectada. Fonts municipals asseguren que “veuen lluny” aquesta inversió en el temps, però siga quina siga és “necessària” per a la indústria i el turisme.

Una de les anècdotes que deixa aquesta infraestructura del segle passat és que la Mare de Déu, ‘la Geperudeta’, va fer un recorregut per les nostres comarques en l’estiu d’aquest 2022. Després d’anar a Muro, la seua intenció era anar a Agres pel camí més curt. En el moment d’arribar al pont van veure que el camió que transporta la imatge no podia passar. La Mare de Déu va haver de triar una ruta alternativa, arribar fins a Ontinyent i, de nou, camí cap a Agres. Aquesta és només una anècdota que viuen dia a dia els veïns de la zona i proveïdors de moltes de les empreses que donen vida a les nostres comarques.