El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Horta Major llueix un nou mural pintat pels alumnes de l'EASD d'Alcoi

El gran mural, de 50 metres de llarg, decora totes les pistes exteriors del col·legi, amb quatre temes centrals: la natura, els contes infantils, els jocs tradicionals i l'esport. 

Tot s'inicia amb el contacte de David Ulibarri, professor a l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi, amb David Salinas, director del CEIP Horta Major. El col·legi vol un nou mural per al gran pati, i la idea es trasllada a l'assignatura de projectes de 2n d'Il·lustració Aplicada.

Així, durant l'últim semestre del curs s'ha desenvolupat tot, sota la coordinació de la professora Irene Pascual. Un grup de 13 alumnes han fet esbossos i dissenys, de quatre temes diferents: natura, esports, contes i jocs. "S'han tingut en compte diferents valors com la inclusió social, la igualtat o el respecte, tots ells implícits en la il·lustració final del mural", expliquen des de l'EASD. Després totes les idees s'han unit per a fer un únic mural amb cohesió, que ocupa un mur de 2 metres d'alt i 50 metres de llarg. "Els alumnes han aconseguit treballar en equip, resoldre els contratemps que sorgeixen en l'espai real on s'il·lustren els seus dissenys i aconseguir un treball molt ben executat".

Des de l'EASD agraeixen la predisposició i col·laboració del director de l'Horta Major, on també han quedat molt satisfets pel resultat.