El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'hospital d'Alcoi, entre els 24 hospitals reconeguts per la seua labor assistencial en insuficiència cardíaca

L'hospital d'Alcoi, entre els 24 hospitals reconeguts per la seua labor assistencial en insuficiència cardíaca / SEC

Aquest reconeixement forma part de la segona fase del projecte d'acreditació de la SEC

La Societat Espanyola de Cardiologia reconeix la labor assistencial en insuficiència cardíaca a 24 nous hospitals, entre ells l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi. Amb aquest reconeixement se sumen als 14 hospitals que ja van ser reconeguts l'any passat.

 L'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi rep el segell SEC-EXCEL·LENT en insuficiència cardíaca (IC), juntament amb 23 hospitals més, i se sumen als 14 reconeguts l'any passat. Un total de 38 hospitals.

El programa SEC-EXCEL·LENT s'emmarca dins del projecte SEC-QUALITAT que l'expresident de la SEC, el Dr. Andrés Íñiguez, va engegar amb l'objectiu de reduir la mortalitat i augmentar la qualitat de vida dels pacients amb cardiopatia, sempre fent un ús eficient dels recursos disponibles.

“El projecte SEC-QUALITAT respon a la necessitat de desenvolupar estàndards i guies d'actuació que garantisquen la qualitat dels processos assistencials, reduint la variabilitat en la pràctica clínica i augmentant la seguretat dels procediments”, indica el Dr. Íñiguez.

Aquest projecte consta de tres fases: revisió de la documentació presentada per la unitat; auditoria, amb visita a les instal·lacions i entrevistes amb els membres de la unitat; i emissió d'un informe final. Si tot es compleix adequadament, se li reconeix amb aquest segell en l'excel·lència assistencial en aquesta patologia que afecta el 2,7% de la població espanyola major de 45 anys.

Dels 38 hospitals reconeguts, 4 d'ell pertanyen a la Comunitat Valenciana.

L'actual president de la SEC, el Dr. Manuel Anguita, diu que “s'han establit tres tipus d'unitats d'insuficiència cardíaca, comunitària, especialitzada i avançada, en funció de les seues característiques i del tipus d'hospital del qual depenen”. A més afirma que “segons el tipus d'unitat del que es tracte, es requereixen uns criteris específics o uns altres per a optar a la certificació”.