El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’Hospital d’Alcoi ja té ‘coixins del cor’ per a les pacients de cirurgia mamària

Juan José Tarín, vocal del col·legi d’infermeria d’Alacant, lliura els coixins a Chelo Olcina, directora d’infermeria del departament de salut.

Estan dissenyats especialment per adaptar-se a la perfecció sota el braç i pal·liar els dolors postoperatoris. Les ha confeccionat l’Associació de Dones de Biar, que els ha donat als hospitals de tota la província.

El departament d’infermeria de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi ja ha estrenat els ‘coixins del cor’, un projecte de solidaritat social que té lloc arreu tota la província. Es tracta d’uns coixins, en forma de cor, que s’adapten molt bé a la part inferior del braç, “i permet pal·liar el dolor i malestar de les pacients de cirurgia mamària”.

L’origen d’aquests coixins està als Estats Units. La infermera Janet Kramer-Mai es va sotmetre l’any 2002 a una cirurgia mamària, i les seues ties li confeccionaren un coixí que l'ajudava a reduir el mal en la zona d’incisió, perquè disminuïa la tensió dels muscles. En recuperar-se de l’operació, i veient l’efecte positiu dels coixins, els va introduir en tot el servei de l’Hospital on treballava. En un congrés ho va explicar a col·legues, i la infermera danesa va portar la idea fins a Europa.

Ara arriba a les nostres comarques de la mà de l’Associació de Dones de Biar, que ha confeccionat molts coixins per a donar-los als diferents hospitals de la província. El col·legi d’infermeres provincial és l’encarregat de repartir-les per tots els departaments de salut.